Lazar Bajandić (©Starsport)
Lazar Bajandić (©Starsport)

Ponovo drama, ponovo pobeda Vojvodine: I četvrti put u sezoni Partizan bez odgovora

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 21:42

Novosađani došli do trijumfa posle pet setova u odloženoj utakmici 6. kola prvenstva Srbije

Ne može ove sezone bez drame na utakmicama odbojkaša Partizana i Vojvodine. Četiri puta su se sastali, tri puta je utakmica trajala pet setova. A još važniji podatak - sva četiri puta trijumfovala je Vojvodina.

Prvi put su Novosađani srušili aktuelne šampione u Superkupu i uzeli trofej, posle toga su slavili dva puta u Kupu i tako eliminisali crno-bele iz najmasovnijeg takmičenja, a danas su dobili i okršaj u prvenstvu Srbije - 3:2 (24:26, 25:21, 23:25, 25:21, 18:16).

Izabrane vesti

Bila je ovo odložena utakmica 6. kola domaćeg šampionata, koja je trebalo da se odigra sredinom novembra. Kako stvari ove sezone stoje - čini se kad god da je bila na programu da bi je dobila ista ekipa. Narančićev tim definitivno ima recept za Janićevu četu, u kakvom god raspoloženju ona bila i u kom god sastavu igrala.

Ovog puta u sastavu zbog temperature nije bilo kapitena Milije Mrdaka, na klupi su ostali Novica Bjelica i Predrag Bićanin, a podmlađeni tim koji je bio na terenu nosio se veoma dobro sa raspoloženim protivnikom. Imali su crno-beli 2:1 u setovima, imali su prednost i u taj-brejku, ali su posustali kad je bilo najvažnije.

Vojvodina je u domaćem prvenstvu četiri puta poražena, ali sa Partizanom zna kako treba da se igra. Najefikasniji je bio Lazar Bajandić koji je nanizao 19 poena, Žarko Ubiparip je stao na 16, a Andrej Rudić i Luka Stanković na 15 poena. Branko Kopitić koji je u startnoj postavi započeo četvrti i peti set doprineo je sa devet. Libero Negić je dodao čak 42 prijema (40 odsto pozitivnog), a Matija Milanović je dobro razigrao ceo tim. Pomogao je mladi dizač i sa tri poena iz bloka.

U Partizanu je ulogu vođe preuzeo Luka Tadić. Dobro se nosio sa pritiskom, ali je baš on napravio grešku na meč lopti Vojvodine. Završio je meč neslavno, iako je zabeležio 23 poena. Vidak Cvetković je upisao 16, a Ignjat Dopuđ deset. Dušan Petrović i Lazar Marinović imali su po devet. Libero Krsteski je dodao 33 prijema, nije imao nijednu grešku (30 odsto pozitivnog).

Partizan sada ima skor 9-3 i još jednu zaostalu utakmicu sa Spartakom. Vojvodina je na učinku 9-4.



tagovi

OK VojvodinaOK PartizanSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara