(©Starsport)
(©Starsport)

Primorje dobilo Valjevce i vratilo se u Jadransku ligu

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.02.23. | 13:42

Trostruki regionalni šampion od iduće sezone ponovo u eliti…

Tavorenju Primorja došao je kraj, Riječani su dobili drugoligaški derbi i od iduće sezone će biti deo društva najboljih. Trostruki regionalni šampion vratio se u Jadransku ligu.

Potekle sezone Primorje je bilo blizu velikog povratka, ali u baražu nije uspelo da savlada splitski Mornar i pošalje ga u drugi rang. Ekipa Igora Hinića osvojila je prvo mesto u ligaškom delu takmičenja u tekućoj sezoni, izbegla je baraž, i pobedom nad Valisom obezbedila povratak – 14:8 (7:4, 3:1, 2.2, 2:1).

Izabrane vesti

Dobilo je Primorje deset utakmica, postiglo čak 183 gola i imalo daleko najbolju gol-razliku u drugoj ligi. Takođe je najbolja odbrana u drugoligaškom društvu, a u derbiju je Primorju bilo dovoljno poluvreme da slome Valjevce.

Tin Brubnjak briljirao je protiv jedinog konkurenta za prvo mesto, postigao je pet golova i bio centralna figura duela dve najbolje ekipe u A1 ligi. Primorju su umnogome da se plasira u Jadransku ligu pomogli iskusni Petar Muslim i Darko Brguljan, koji su letos stigli na Kantridu i bili vesnici uzdizanja Riječana.

Primorje je u zlatnim godinama – sredinom prethodne dekade – igralo finale Lige šampiona, tri puta uzastopce osvajalo je regionalnu ligu i jedino je Jug trofejniji. Dubrovčani su u četiri navrata podizali pehar na Jadranu.


tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK PrimorjeVK Valis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara