Vladimir Vujasinović (©Starsport)
Vladimir Vujasinović (©Starsport)

Pro Reko može da stavi tačku na kragujevačku priču u Ligi šampiona i učini uslugu Vujasinoviću

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.04.23. | 11:37

Pobedi li slavni italijanski klub, imaće Vuljagmeni jednog konkurenta manje za poslednje mesto što vodi na završnicu u Beograd

Sve se manje-više zna u Ligi šampiona, ostale su dva upražnjena mesta za završni turnir. I to je glavno otvoreno pitanje, a najbliži odlasku u Beograd i ulasku u četvrtfinale su: Vuljagmeni i dubrovački Jug. Nadu i dalje gaje brojni klubovi, a posle večerašnjih utakmica jedan bi mogao da ispadne iz svih kombinacija – Radnički iz Kragujevca.

Vladimir Vujasinović je sa Vuljagmenijem pokorio Gruziju, vratio se trijumfalno u predgrađe Atine i sada čeka pomoć Pro Reka. Desetostruki evropski prvak gostuje Radničkom i može da stavi tačku na kragujevačku priču u Ligi šampiona (20.30), samim tim ukloni srpskog vicešampiona iz projekcija za odlazak na završni turnir i tako grčki klub ostane na jednom konkurentu.

Izabrane vesti

U grupi B nekoliko je kombinacija, dubrovački Jug je najbliži overi četvrtog mesta i jednom pobedom bi u preostala dva kola otklonio sve dileme, dok će se u grupi A borba voditi, verovatno, do poslednjeg kola i Radnički bi mogao da igra bitnu ulogu, čak i ako do tada izgubi šanse za prolaz dalje. A, mnogo toga će zavisiti i od Olimpijakosa.

O čemu se radi?

Vuljagmeni dva kola pre kraja grupne faze ima 17 bodova i, sva je prilika, jedino splitski Jadran može da ga izbaci iz “zone četiri”. Hrvatski klub ima tri boda manje od Grka, ali i utakmicu manje. I to sa Vuljagmenijevim najvećim rivalom – Olimpijakosom.

Najavio je Igor Milanović da će pirejski crveno-beli do odlaska na završni turnir Lige šampiona igrati što više utakmica na otvorenom bazenu, kako bi se njegovi momci navikli na drugačije uslove, ali bi Jadran trebalo da dočekaju na zatvorenom. Trijumfom bi Milanović olakšao posao Vujasinoviću, a isto bi mogao da učini i Sandro Sukno

Aleksa Ukropina (©MN Press)Aleksa Ukropina (©MN Press)

RASPORED VULJAGMENIJA, JADRANA I RADNIČKOG:

12. kolo: Olimpijakos – Jadran; Radnički – Pro Reko

13. kolo: Barseloneta – Vuljagmeni; Pro Reko – Jadran; Hanover – Radnički

14. kolo: Vuljagmeni – Radnički; Jadran – Hanover

Priča će definitivno spasti na dva slova ukoliko Pro Reko večeras bude trijumfovao u Kragujevcu i na taj način nastavio poteru za Barselonetom. Neće slavni italijanski klub biti bez motiva na gostovanju u Srbiji, iako je odavno siguran učesnik finalnog turnira, jer pokušava da sustigne mašineriju Elvisa Fatovića i izbori se za lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Radnički je u prvom duelu sa Pro Rekom doživeo težak poraz, primio je čak 21 gol u Italiji – najviše u Ligi šampiona ove sezone – i od tada je izmenio sastav. Pao je u formi u odnosu na početak sezone, izgubio je dvojicu nosilaca, ali je jedno iznenađenje uspeo da priredi na svom bazenu. Ostao je neporažen protiv Olimpijakosa, a umalo je stigao i do trijumfa.

Kragujevčanima je prioritet Superliga Srbije i dvoboj sa Crvenom zvezdom, ali pokušaće još malo da budu konkurentni u Ligi šampiona i unesu neizvesnost.

Iako smo mislima u polufinalnoj seriji sa Zvezdom, koja nam je trenutno najvažnija, svaka utakmica nam je bitna i nema sumnje da ćemo i u ovu ući maksimalno. Sigurno je da ćemo se i kroz ovaj meč spremati za Zvezdu, ali daleko od toga da nemamo motiv za Pro Reko. Naprotiv, to je jedan od najboljih vaterpolo klubova i uvek je čast igrati protiv njih. Imamo veliku želju da se nadmećemo sa najboljim igračima sveta i uvek se radujemo ovakvim mečevima“, poručio je Stefan Branković pred duel sa desetostrukim evropskim prvakom i braniocem krune.

LIGA ŠAMPIONA - 12. KOLO:

GRUPA A

Utorak

Dinamo Tbilisi - Vuljagmeni 9:14

Sreda

18.30: (1.10) Olimpijakos (13.0) Jadran Split (9.00)

19.00: (16.0) Hanover (19.0) Barseloneta (1.01)

20.30: (15.0) Radnički (18.0) Pro Reko (1.02)

GRUPA B

Utorak

Jug Dubrovnik - Novi Beograd 11:11

Sabadelj - Breša 10:14

Špandau - OSC Budimpešta 7:11

Marselj - Ferencvaroš 13:7



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiPro Reko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara