Miloš Ćuk (©Reuters)
Miloš Ćuk (©Reuters)

Radnički nije Pro Rekova liga, kragujevački bekovi bez rešenja za Haloka

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 22:24

Američki centar dominirao na liniji dva metra, Gergo Zalanki rešetao sa distance

Nastupaju Radnički i Pro Reko u istom takmičenju, ali nisu ista liga. I ciljevi su im sušta suprotnost. Da je razlika u klasi - možda i više - između kragujevačkog kluba i desetostrukog evropskog šampiona videlo se u odsjaju talasa koji zapljuskuju obalu Đenove.

Neporažen je bio Radnički u prva dva kola, sakupio je četiri boda i zauzeo dobar kurs u Ligi šampiona, došao je na nove slavnom italijanskom klubu kao bolje plasirani tim i udario u zid. Nije mogao da parira aktuelnom prvaku Starog kontinenta, iako je potpuno bio rasterećen. Držao se jednu četvrtinu, a onda je prvak Italije ukazao timu Uroša Stevanovića koliko je daleko od vrhunskog nivoa – 21:12.

Izabrane vesti

Pobiće se vicešampion Srbije za prolaz na završni turnir Lige šampiona, udario je dobar temelj pobedom nad Hanoverom i remijem sa Vuljagmenijem, ali moraće godine da prođu i ekipa nadogradi da bi Radnički mogao da se nada pobedama na gostovanjima najkvalitetnijim klubovim. Trenutno je stanje takvo da nije konkurentan, no neće se ni drugi naigrati u Italiji. Ko otkine bod(ove) pro Reku – slaviće tri dana. Tako je godinama unazad.

Zaličilo je u prvoj deonici da bi Radnički mogao da namuči Pro Reko, sve do finiša kada je američki centar Ben Halok ušao u seriju. Dobio je tim Sandra Sukna na dubini, više se nije oslanjao samo na šut sa distance i suvi kvalitet Gerga Zalankija. Kragujevčani su počeli da gube dah, nisu Filip Janković, Aleksa Ukropina i Marko Radulović, kao ni hrvatski centar Josip Vrlić, mogli da isprate taj ritam.

Posustao je tim Uroša Stevanovića, a Pro Reko je dobio na ubrzanju sa mađarskim bombarderom. Popuštao je i dodavao gas, nije ga bilo nekoliko minuta, pa je pokretao rafalnu paljbu. Smenjivali su se Gergo Zalanki i Ben Halok. Kada je Radnički bivao primoran da skupi na američkog centra, Mađar je sa distance cepao mrežu. I obratno.

Tempo je bio prebrz za Kragujevčane, odbrana je konstantno kasnila, a vremenom su i veterani italijanskog kluba uspeli da matiraju Lazara Dobožanova. Upisali su se na semaforu Pjetro Filjoli, Aleksandar Ivović, Aron Janger… Dobili su brza isključenja Mateo Joki Grata i Alesandro Veloto, ali već tada je Radnički bio u debelom minusu. U jednom trenutku je zaostajao i deset golova, razliku je svukao Marko Radulović pogotkom sedam sekundi pre kraja.




LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO:

GRUPA A

Utorak

Vuljagmeni - Dinamo Tbilisi 12:7

Barseloneta - Hanover 20:5

Jadran Split - Olimpijakos 8:13

Pro Reko - Radnički 21:12


GRUPA B

Sreda

19.00: Ferencvaroš - Marselj

19.30: OSC Budimpešta - Špandau

19.45: Novi Beograd - Jug

20.30: Breša - Sabadelj



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiPro Reko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara