Nikola Lukić (©Starsport)
Nikola Lukić (©Starsport)

Radnički treći put uzastopno u plej-ofu Regionalne lige

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 23:21

Kragujevčani obezbedili mesto među četiri najbolja tima, se izvesniji duel sa Novim Beogradom

Treći put uzastopno vaterpolisti Radničkog plasirali su se na fajnal-for Regionalne lige, pošto su u pretposlednjem kolu ligaškog dela, na turniru u Splitu, savladali ekipu Solarisa iz Šibenika, rezultatom 15:12.

Radnički je poveo na startu, ali je Solaris imao spreman odgovor i sredinom prve deonice stekao dva gola prednosti. Već u sledeća dva napada došlo je do poravnanja rezultata, a egzekutori su bili Aleksa Ukropina i Filip Janković. Do novog vođstva Kragujevčani su stigli u finišu uvodne deonice preko Vuka Draškovića, posle čega su seriju nastavili Nemanja Stanojević i Nikola Lukić za prvih plus tri – 7:4.

Izabrane vesti

Šibenčani su uzvratili sa dva brza gola preko Burburana i Jakočevića, ali je Stanojević u poslednja dva napada Radničkog u prvom poluvremenu vratio prednost od tri gola srpskom predstavniku i obezbedio da njegov tim na odmor ode uz vođstvo 10:7.

U drugom poluvremenu Radnički je održavao četiri gola prednosti, a kako je meč odmicao, Stevanović je sve više u bazen slao mlađe igrače. Dva i po minuta pre kraja Aleksa Ukropina je doneo najveću prednost Radničkom (15:10), ali je Solaris do kraja ublažio poraz.

Golgeterski se najviše istakao najbolji strelac Radničkog, Nikola Lukić, koji je postigao šest pogodaka, a pratio ga je Nemanja Stanojević sa tri.

Šumadinci će imati samo desetak sati za odmor, jer će ponovo u bazen u subotu od 10 časova, kada turnir zatvaraju utakmicom sa domaćim Mornarom.

Novi Beograd je pobedom nad Jugom osigurao prvo mesto i još jedno domaćinstvo završnog turnira Regionalne lige, a ukoliko u poslednjem kolu ne bude većih iznenađenja, u polufinalu će se gledati reprize iz prošle godine. U srpskom derbiju sastaće se Novi Beograd i Radnički, a u hrvatskom Jug iz Dubrovnika i Jadran iz Splita.

RASPORED ČETVRTOG (POSLEDNJEG) TURNIRA JADRANSKE LIGE: 

GRUPA DUBROVNIK:

Četvrtak

Jadran HN - Novi Beograd 10:13

Mladost - Primorac 12:11

Šabac - Jug Dubrovnik 9:14

Petak

Mladost - Jadran HN 12:13

Jug Dubrovnik - Novi Beograd 10:13

Primorac - Šabac 8:13

Subota

09.30: Novi Beograd - Primorac

11.15: Mladost - Jug Dubrovnik

13.00: Jadran HN - Šabac 

GRUPA SPLIT:  

Četvrtak

Partizan - Solaris 12:8

Jadran ST - Radnički 15:3

Crvena zvezda - Mornar 18:10

Petak

Crvena zvezda - Jadran ST 11:12

Mornar - Partizan 6:11

Radnički - Solaris 15:12

Subota

10.00: Radnički - Mornar

11.45: Solaris - Crvena zvezda

13.30: Jadran ST - Partizan


tagovi

VK RadničkiRegionalna liga u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara