Marko Žuvela i Nikola Lukić (©Starsport)
Marko Žuvela i Nikola Lukić (©Starsport)

Radničkom triler protiv Juga, Ćuk izmislio pobedu; Novi Beograd slomio žilave Splićane

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 22:12

Srpski klubovi uspešni u oba derbija dana. Kragujevčani slavili sa 10:9, a šampion 13:11

Jedini klubovi u Jadranskoj ligi bez poraza su - Novi Beograd i Radnički. Dobili su srpsko-hrvatske derbije na bazenu kraj Save u Zagrebu i Banjici, izbegli su nagazne mine u vidu splitskog Jadrana (13:11), odnosno dubrovačkog Juga (10:9), i četvrti put trijumfovali u tekućoj sezoni regionalne lige.

Apsolutno svaki od derbija između Radničkog i Juga bio je utakmica “na jednu loptu”, večerašnji u beogradskom vaterpolo hramu bio je, možda, i “najkrvaviji” do sada. Više puta ulazili su u klinč Miloš Ćuk i Loren Fatović, kao i Aleksa Ukropina i Marko Žuvela. A, kragujevački klub je ponovo kroz dramu morao do očuvanja stopostotnog učinka na Jadranu. 

Izabrane vesti

Vjekoslava Kobešćaka zadesio je peh, Maro Joković je zbog bola u leđima propustio derbi sa Radničkim, koji ponovo nije na vreme “zatvorio” utakmicu. Imao je srpski vicešampion i pet golova prednosti, blistao je na golu Lazar Dobožanov, skinuo peterac i zicer Lorenu Fatoviću i izazvao erupciju vulkana koji je samo privremeno bio ugašen. 

Pokrenuo je promašaj Lorena Fatovića, kapitena Juga, čačnuo ga je u živac golman Kragujevčana. Počeo je da rešeta sa desnog krila hrvatski reprezentativac, bio je nezaustavljiv i Radnički kao da nije spreman za takav scenario. Kao da je unaprd upisao trijumf kada je poveo 7:2 posle fenomenalnog otvaranja. 

Nikola Lukić i Marko Radulović su nemilosrdno parali mrežu gola koji je branio Toni Popadić, ali vremenom je stao napad Kragujevčana. I opet - drama. Pretplatio se Radnički na infarkt završnice, ali i na pobede u njima. Povukao je Miloš Ćuk kontru pola minuta pre kraja, sačekao pravi trenutak, opalio kao iz topa i doveo Radnički nadomak pobede. 

Trijumfa ne bi bilo bez Lazara Dobožanova. Prebacio se u pravi čas, promenio poziciju i ukrotio udarac Konstantinosa Kakarisa. Propustio je Jug priliku da uzme bod, ali Vjekoslav Kobešćak je i pre dolaska u Beograd bio poprilično rezervisan i svestan da će se Jug teško u Dalmaciju vratiti neporažen. Sve je dodatno otežao bol u leđima Mara Jokovića. 

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

GRUPA BEOGRAD

Petak

Jug - Partizan 17:12

Jadran HN - Crvena zvezda 11:12

Primorac - Radnički 9:11

Subota

Crvena zvezda - Primorac 9:6

Jadran HN - Partizan 14:14

Jug - Radnički 9:10

Nedelja

10.00: Primorac - Partizan

11.30: Radnički - Jadran HN

13.00: Crvena zvezda - Jug

GRUPA ZAGREB

Petak

Jadran ST - Šabac 11:6

Mornar - Mladost 6:12

Solaris - Novi Beograd 10:23

Subota

Mornar - Šabac 4:13

Mladost - Solaris 13:7

Jadran ST - Novi Beograd 11:13

Nedelja

10.00: Novi Beograd - Mornar

11.30: Mladost - Jadran ST

13.00: Solaris - Šabac



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK JugVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara