Gavril Subotić (©MN Press)
Gavril Subotić (©MN Press)

Radović poništio eksploziju Baraća, Zvezda na mišiće dobila Šabac

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 19:51

Crveno-beli se suočili sa velikim problemima. Igrali samo sa jednim centrom, a u ranoj fazi meča ostali su bez Ivana Basare

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Šapca) 

Vodio je Andrej Barać sam samcijat rat protiv Crvene zvezde - nije mogao da ga dobije. Terorisao je odbranu crveno-belih u prvom poluvremenu, ali kada je rival prebacio fokus na najboljeg strelca Šapčana, i kada se aktivirao levoruki bombarder Marko Radović, domaćin je popustio. Beograđani su stigli do četvrtog boda na trećem turniru u Jadranskoj ligi i zadržali kakvu-takvu šansu za plasman na završni turnir - 12:10.

Izabrane vesti

Suočila se Zvezda sa velikim problemom u Šapcu, imao je Aleksandar Filipović samo jednoga klasičnog centra - Lukasa Semana. Zbog gabarita Slovak nije u stanju da iznese celu utakmicu, pravio je strateg crveno-belih “hokejaške” izmene, bio je primoran da koristi Bojana Banićevića i Gavrila Subotića kao sidraše, što je umanjivalo potentnost spoljne linije.  

Igrali su crveno-beli sa mnogo uplivavanja i rokada, i za njih pomalo nekarakteristično forsirali tranziciju. Nije imala Zvezda druge nego da se uzda u odlične plivače Dušana Vasića i Ivana Basaru. Funkcionisalo je to na početku, ali je kompletnu komcepciju beogradskog sastava poremetilo isključenje Ivana Basare već u prvom poluvremenu. 

Zvezda je ostala bez ovosezonskog najboljeg strelca, izgubila je na oštrini, i teret u napadu sa Dušanom Vasićem morao je neko drugi da podeli. Proradila je levica Marka Radovića, a i okvir gola bio je saveznik crveno-belih. Kada Vladimir Mišović nije činio čuda na golu, kostrukcija je čuvala Zvezdu. U nekoliko navrata tresli su je Timur Šaihutdinov i Ivan Kopcev.  

Vladimir Mišović je uspeo da skine i peterac, zaustavio je Kristijana Šulca, ali u glavu Andreja Baraća nije mogao da uđe. Svaka lopta koju je ispalio u prvom delu takmice - ušla je. Bio je glavno oružje Šapčana i nije se štedeo iako je brzo sakupio dva isključenja. Pronalazio je pukotine u Zvezdinoj odbrani i sa pet golova sam vratio Šabac u igru.  

Sve do viška na nezgodnoj strani i pogotka Timura Šaihutdinova bio je Andrej Barać jedini strelac Šapčana. Ali, u brzom ritmu i sa dve lične greške povremeno je morao na “hlađenje” i te intervale koristili su Beograđani. Ušao je u seriju Marko Radović i slomio otpor domaćina, zajedno sa Veljkom Tankosićem, za četvrti trijumf u regionalnoj ligi.

RASPORED TREĆEG TURNIRA JADRANSKE LIGE: 

GRUPA ŠABAC 

Četvrtak

Novi Beograd - Partizan 14:8

Radnički - Šabac 9:6

Crvena zvezda - Mladost 10:10

Petak

Partizan - Mladost 9:10

Crvena zvezda - Šabac 12:10

20.30: Novi Beograd - Radnički

Subota

09.45: Crvena zvezda - Novi Beograd

11.30: Mladost - Radnički

13.15: Partizan - Šabac 

GRUPA ŠIBENIK 

Četvrtak

Jug - Mornar 17:5

Jadran ST - Jadran HN 15:11

Solaris - Primorac 13:9

Petak

Mornar - Primorac 14:10

Jadran HN - Solaris

20.45: Jug - Jadran ST

Subota

10.00: Jug - Solaris

11.45: Jadran ST - Primorac

13.30: Jadran HN - Mornar



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK Crvena zvezdaVK Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara