Mihajlo Repanović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Mihajlo Repanović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Šabac poput kaznene ekspedicije: Sedam utakmica i isto toliko pobeda u sezoni, Riječani pali na Savi

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 23:31

Primorje vodilo 6:2 i ostalo bez pobede, ekipa Nemanje Ličanina napravila dobru podlogu za plasman u nokaut fazu Kupa Evrope

Novi Beograd puca na titulu u Ligi šampiona i objedinjenje svih trofeja, Crvena zvezda je takođe učesnik elitnog klupskog takmičenja, ali do sada na međunarodnoj sceni najviše pobeda ima – Šabac.

Furiozno su šabački delfini ušli u sezonu, poput kaznene ekspedicije gaze sve pred sobom. Do sada nisu naleteli na sebi ravne. Dve pobede u Superligi Srbije, još četiri u kvalifikacijama za Kup Evrope, pa trijumf i u grupnoj fazi. I to posle velikog preokreta protiv Primorja – 10:8.

Izabrane vesti

Sedam utakmica i isto toliko pobeda – niko više ne sme da potceni ekipu Nemanje Ličanina. Prvi put je samostalno odradio letnje pripreme sa ekipom, sačuvao okosnicu i sve to daje rezultate. U Šapcu se igra vrhunski vaterpolo, a to su na svojoj koži osetili i Riječani.

Klub sa Kantride je vodio 6:2 i – ostao bez pobede! Šabac je okrenuo regionalnog suparnika u gradu na Savi i napravio dobru podlogu za plasman u nokaut fazu Kupa Evrope. Trijumfovao je kao i BVSC, mađarski klub je nadigao Hanover (10:9), ali će srpski predstavnik drugo kolo dočekati kao lider zbog bolje gol-razlike.

Na krilima raspucanog Darka Brguljana došli su Riječani do četiri gola prednosti sredinom druge deonice, crnogorski vaterpolista je poslao tri lopte iza leđa mladog golmana Pavla Gavrilovića. Išao je šut i kapitena Tina Brubnjaka, dok je na suprotnoj strani uštopovan Ognjen Stojanović. Primorje je i u trećem kvartalu imalo četiri gola viška, bilo je pred pobedom i – ugasilo se.

Hrvati su dopustili Šapčanima da svežu pet golova, od čega su tri delo Ognjena Stojanovića. Najbolji strelac tima pronašao je šuterski ritam i zajedno sa crnogorskim talentom Nenadom Dragovićem i Andrijom Koraćem, koji je postavio konačan rezultat, režirao veliki preokret.

KUP EVROPE – 1. KOLO:

Petak

GRUPA C

BVSC – Hanover 10:9

Šabac – Primorje 10:8




tagovi

LEN Kup EvropeVK ŠabacVK Primorje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara