Zoran Terzić (©MN Press)
Zoran Terzić (©MN Press)

Terzić o biranju pozicije kod mladih: Idi kod trenera i reci mu da je glup

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.03.24. | 18:48

"U periodu oko 10, 11 godina deca ne bi trebalo da imaju podeljene uloge", rekao je trofejni trener

Ime Zorana Terzića sinonim je za medalje i uspehe. Iskusni stručnjak je osvojio 20 odličja tokom dve decenije selektorskog rada u reprezentaciji Srbije, a sada je na klupi Rusije.

Nedavno je dao zanimljiv intervju, u kom je pričao na razne teme... Između ostalog osvrnuo se i na izbor pozicija u mlađim kategorijama.

Izabrane vesti

"Jednom posle meča u Srbiji prišla mi je devojčica i zamolila me da joj dam autogram na lopti. Pitao sam je šta radi, a ona je rekla da igra odbojku. Kad sam pitao gde igra, izgovorila je ime kluba i da igra korektora. Ona možda ima 10, 11 godina, eventualno 12. Ja sam joj rekao: Ako igraš korektora, idi kod svog trenera i reci mu da je glup", ispričao je Zoran Terzić.

Pojasnio je i zašto tako razmišlja...

"U ovom uzrastu morate da igrate svuda - da primate loptu, da pokušate da blokirate na sredini, da napadate sa krajeva. Kasnije ćete videti koja vam pozicija najviše odgovara".

Ipak, njegovo mišljenje ne deli većina trenera.

"Čak i u ovom uzrastu deca imaju ograničen prostor. Znate li zašto? Trenerima su potrebni rezultati - žele da osvajaju turnire - regionalna ili državna prvenstva ili nešto drugo sa dečijim ili omladincim timovima. Stavljaju decu na poziciju na kojoj su trenutnu bolji. Međutim, u ovom uzrastu ne bi trebalo da postoji razdvajanje uloga. Tako je i u rusiji i u Srbiji. Svuda je isto", istakao je Terzić.



tagovi

Zoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara