Živan Pešić (©Starsport)
Živan Pešić (©Starsport)

Zagrevanje pred nastavak Superlige: Voša osvojila turnir u Vrbasu, a Partizan na Banjici

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.01.24. | 22:43

Šampion Srbije dobio Crvenu zvezdu sa 35:23, dok su crno-beli slavili protiv pančevačkog Dinama sa 29:24

Završeno je Evropsko prvenstvo za rukometaše, a početkom sledećeeg meseca nastavlja se domaća takmičenja, Kup Srbije i Super rukometna liga Srbije. Šampion i vicešampion su igrali proteklog vikenda u Vrbasu i u Beogradu na turnirima.

Voša je očekivano osvojila Memorijal Drago Jovović u Vrbasu. U polufinalu je pobeđen Ohrid, a u finalu Crvena zvezda sa 35:23. Boris Rojević mogao je da se uveri u formu novajlija, srpskih reprezentativaca Petra Đorđića i Stefana Dodića, koji su krajem prošle godine pojačali redove desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Izabrane vesti

Partizan je na Banjici osvojio Memorijal Vuk Roganović. U polufinalu je savladana Metaloplastika, a u borbi za trofej pančevački Dinamo sa 29:24. Đorđe Ćirković u nastavku sezone može da računa na pojačanje iz Tatabanje, bivšeg srpskog reprezentativca Nemanju Obradovića i kapitena Nikolu Zečevića koji se oporavio od povrede ligamenta kolena i biće spreman za drugi deo sezone.

Za najboljeg igrača turnira na Banjici proglašen je bek Dinama Radovan Ostojić. Najbolji strelac je igrač Partizana, reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović. Najbolji golman je čuvar mreže Borca iz Banjaluke Nebojša Grahovac, dok je priznanje za trenera turnira otišlo u ruke Đorđa Ćirkovića, stratega pobedničke ekipe.




tagovi

RK VojvodinaRK PartizanRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara