Dragoljub Zbiljić (©MN Press)
Dragoljub Zbiljić (©MN Press)

Zanimljive opaske iz Novog Sada: Na silu se gura košarka, a moraju mnogo da urade da bi dostigli odbojku

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 14:31

Dragoljub Zbiljić bez dlake na jeziku

Umeli su ranije košarkaški poslenici – pre svih Duško Vujošević i Nebojša Čović – da se javno zapitaju zašto toliko novca odlazi na fudbal kada se zna koliko smo uspešniji u igri pod obručima. Ali sada su i košarkaši dočekali da neko i njima prebaci. Dragoljub Zbiljić, predsednik šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije Vojvodine, bez dlake na jeziku kaže: košarkaški klubovi u Srbiji moraju još mnogo da rade ne bi li dobacili do nivoa na kome je trenutno odbojka kao sport.

Ne govori on to samo zbog Voše, već i zato što odbojkaško prvenstvo zaista postaje sve kvalitetnije i neizvesnije. Novosađani su dobili jaku konkurenciju u beogradskim večitim rivalima, uspeli da svejedno odbrane tron, ali nisu sasvim zadovoljni pažnjom koja se posvećuje odbojci.

Izabrane vesti

Na velika vrata smo vratili odbojku u Srbiju. Smeta mi to što se na silu gura košarka kao sport, a moraće mnogo toga da se tu uradi da bi se dostigao nivo odbojke. Pokazali smo u odbojci kako to treba da izgleda. Mnogi klubovi podigli su organizacioni nivo, imaju mnogo kvalitetnih igrača. Tu je sedam kvalitetnih ekipa i svako svakog može da pobedi. Ovo je revolucija u srpskoj ligi i ovako ona treba da izgleda. To je pokazalo i finale u Novom Sadu gde je bilo oko 2.500 ljudi u hali“, rekao je Zbiljić na promociji tri nova pojačanja u Novom Sadu.

A da se organizaciono i razmišlja potvrdio je i još jednom informacijom: nakon što je OK Novi Sad izborio plasman u Superligu u upravi Voše su procenili da je sada najpametnije da se neki njeni mladi igrači kale u taboru komšijskog kluba.

Ozbiljna je konkurencija u seniorskom timu Vojvodine. Veliki rezultat jeste što je Novi Sad postao superligaš, pa će biti mesta za naše najtalentovanije igrače. Sigurno će jedan ili dvojica naših igrača preći u Novi Sad. Dobili smo na toj širini koja nam je bila potrebna i mislim da će veliki broj naše dece dobiti šansu da se dokaže kroz Novi Sad, jer mnogo verujemo u rad trenera Nedžada Osmankača“.



tagovi

Dragoljub ZbiljićOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara