Angelos Vlahopulos (©Starsport)
Angelos Vlahopulos (©Starsport)

Žreb za Ligu šampiona: Radnički u grupi sa Pro Rekom i Olimpijakosom, Novi Beograd udara na Jug

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.09.22. | 15:58

Poznato 12 od 16 učesnika elitnog takmičenja

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Split je ove i iduće sedmice vaterpolo prestonica Evrope, pa je u skladu sa tim žreb za Ligu šampiona održan u Spaladium areni. Srbiju će u društvu najbolji predstavljati evropski vicešampion Novi Beograd i kragujevački Radnički, a kroz kvalifikacije bi mogao da im se pridruži i Šabac. 

Izabrane vesti

Novina u odnosu na prethodnu sezonu je da su klubovi iz istih zemalja, koji su direktno obezbedili učešće u Ligi šampiona, bili razdvojeni prilikom žrebanja. Modernog srpskog derbija u grupnoj fazi neće biti, ali velike utakmice neće izostati. 

Kragujevac će u predstojećoj klupskoj sezoni posetiti Pro Reko, aktuelni prvak Lige šampiona, kao i Olimpijakos koga će predvoditi Igor Milanović, odnosno Barseloneta. Novi Beograd je zajedno sa evropskim vladarom bio smešten u prvi šešir, kuglice su ga na žrebu spojile sa Ferencvarošem, dubrovačkim Jugom, Sabadeljom koji je protekle godine osvojio LEN Kup Evrope... 

Novi Beograd će u Ligi šampiona startovati gostovanjem Špandauu, dok će kragujevački Radnički ugostiti kvalifikanta. I ove sezone će utakmice biti igrane utorkom i sredom, odnosno petkom i subotom kada su na programu dupla kola.

Breša je u protekle dve sezone ulazila u samu završnicu, osvojila je bronzu i bila četvrtoplasirana, ali će do grupne faze i ove sezone morati kroz kvalifikacije. Grupna faza Lige šampiona biće popunjena po okončanju Evropskog prvenstva u Splitu, kvalifikacijama će biti otvorena nova sezona.  

ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: 

GRUPA A

Pro Reko

Barseloneta

Hanover

Radnički

Dinamo Tbilisi

Olimpijakos

Kvalifikant B

Kvalifikant D

GRUPA B

Novi Beograd

Ferencvaroš

Marselj

Jug Dubrovnik

Sabadelj

Špandau

Kvalifikant A

Kvalifikant C


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK Radničkivaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara