Nikola Kovačević (©RK Partizan)
Nikola Kovačević (©RK Partizan)

Zvanično: Kovačević u crno-belom

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 13:30

Partizan promovisao drugo pojačanje ovog leta, levog beka rođenog 2002. godine, koji dolazi iz Vojvodine

Crno-beli nastavljaju praksu da daju šansu mladim igračima. I naredne sezone rukometaši Partizana imaće najmlađi tim u ARKUS ligi. Posle golmana Dimitrija Jelića iz Crvene zvezde, klub iz Humske je promovisao drugog novajliju, levog beka Nikolu Kovačevića iz Vojvodine.

Mozzart Sport je početkom nedelje najavio ovaj transfer, a sada je zvanično prošle sezone igrač Lala na pozajmici u Jugoviću iz Kaća drugo pojačanje srpskog vicešampiona i zamena za Stefana Petrića koji je otišao u Vardar.

Izabrane vesti

Kovačević je dosad bio rukometaš Vojvodine sa kojom je imao ugovor do narednog leta. Nije bio u planovima Borisa Rojevića, trenera srpskog šampiona, pa je levi bek odličnog šuta, rođen 2002. godine, odlučio za prelazak u redove Parizana. Za njega je bio zainteresovan i Dinamo iz Pančeva, ali su crno-beli dobili bitku za potpis Kovačevića.

Za Lale je igrao u SEHA ligi, dok je za Jugović u ARKUS ligi postigao 109 golova na 19 mečeva. Blistao je u finišu šampionata kada je Metaloplastici dao 11 golova, Rudaru je postigao 10, a Zvezdi na startu šampinata osam pogodaka.

Narednih dana se očekuje i predstavljanje Grka Georgiosa Markatatosa, Nemanje Peštića, Luke Barjaktorovića, Janka Kustudića i Đorđa Šljukića.

Crno-bele su ovog leta napustili Andrej Trnavac (Vojvodina), Stefan Petrić (Vardar), Martin Varga (Slovan Ljubljana), kao i iskusni Vuk Lazović i Nemanja Milovanović, dok će sigurno novi trener Đorđe Ćirković u prvom delu sezone da bude lišen usluga kapitena Nikole Zečevića koga čeka pauza od sedam, osam meseci zbog operacije ligamenta kolena.

Vođa novog Partizana biće reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović. Novi kapiten tima je najiskusniji, levo krilo Mladen Šotić.

Partizan čeka borba u Evropi, a u drugom kolu EHF kupa crno-beli čekaju boljeg iz dvomeča grčkog Diomidisa i islandskog Hafnarfjerdura za koji igra ove sezone čuveni Aron Palmarson, nekadašnji as Kila, Vesprema, Barselone i Olborga.



tagovi

RK PartizanNikola KovačevićARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara