Odbojkašice Crvene zvezde (©CEV)
Odbojkašice Crvene zvezde (©CEV)

Zvezda igra Ligu šampiona u Beogradu posle devet godina: Pola reprezentacije Italije stiže na Banjicu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 10:08

Crveno-bele odbojkašice žele da poprave utisak protiv moćne Novare nakon što su na startu elitnog takmičenja poražene od Vakifbanka

Poklekle su odbojkašice Crvene zvezde na premijeri Lige šampiona u Istanbulu. Za 63 minuta otpor im je slomila premoćna ekipa Vakifbanka projektovana za osvajanje takmičenja, a crveno-bele devojke imaće priliku da poprave utisak u prvom meču elitnog takmičenja u Beogradu. Na Banjicu stiže italijanska Novara koja je u prvom kolu sa 3:1 savladala nemački Potsdam.

Okršaj u SC „Voždovac“ počeće od 19.00, a trener srpskog tima Ratko Pavličević je pred duel apostrofirao da Zvezdu ponovo čeka duel sa ekipom iz evropskog odbojkaškog vrha.

Izabrane vesti

"Posle Vakibanka igramo sa Novarom, to je još jedna vrhunska ekipa. Ne bi trebalo trošiti reči o njima, imaju dosta dobrih igračica. Za nas je ovo novi izazov, probaćemo da skupimo što više iskustva sa ove utakmice. Nadam se da ćemo biti konkurenti i da ćemo moći da odigramo dobru utakmicu. Iskreno se nadam da nam motiva neće nedostajati jer igramo protiv tako jedne renomirane ekipe", istakao je Pavličević.

Crvena zvezda je sa dve pobede bez izgubljenog seta u domaćem prvenstvu, protiv Tenta i AS-a iz Batajnice napravila sjajnu uvertiru za okršaj protiv ekipe koju predvodi mlada turska korektorka Ebrar Karakurt. Zvezdu će u Beogradu napasti vrlo usklađena i kompaktna ekipa koji predvodi selektor ženske selekcije Poljske Stefano Lavarini. Gro ekipe čine reprezentativke Italije, primač servisa Katerina Boseti, dok tandem blokera predstavljaju Kristina Kirikela i Ana Danezi. Problem za Novaru mogla bi da predstavlja činjenica da je pred prvo kolo Džordin Poulter povredila prednje ukrštene ligamente, ali je njen izostanak protiv Potsdama sjajno zamaskirala Ilarija Batistoni.

"Nema predaje. Znamo ko nam dolazi u goste, znamo veći broj igračica. Nadam se da ćemo održati disciplinu u igri i da ćemo se boriti za svaku loptu. Verujem i da ćemo nalaziti i mnogo bolja rešenja u odnosu na utakmicu sa Vakifbankom. Nema sumnje da ćemo pružiti maksimum, iako znamo da neće biti lako. Želimo da pokažemo najbolju odbojku", ispričala je Adela Helić, jedna od najboljih igračica Crvene zvezde.

Crveno-bele odbojkašice prvi put posle devet godina igraju Ligu šampiona u Beogradu što je samo po sebi dovoljan razlog da tribine na Banjici budu značajno popunjenije nego inače.

"Prvi put posle toliko godina igramo Ligu šampiona na našem terenu. Motiv nam neće nedostajati u to sam sigurna", objasnila je Adela Helić.


tagovi

CEV Liga šampionaŽOK Crvena zvezdaŽOK Novara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara