(©Reuters)
(©Reuters)

Alkaras broji korake do trona, ostala mu još dva

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.03.23. | 09:08

Španac eliminisao i Ožea-Alijasima na Indijan Velsu

Odbrojava Karlos Alkaras koliko mu je još ostalo koraka do trona. Posle pobede nad Feliksom Ožeom-Alijasimom mladi Španac je ostao na cifri dva. Toliko pobeda na Indijan Velsu ga deli da se vrati na prvo mesto ATP liste i smeni sa čela Novaka Đokovića.

Iako nikada do sada nije uspeo da pobedi Kanađanina, doživeo je sva tri poraza od Ožea-Alijasima do jutrošnjeg duela, Alkaras je pokazao da mu ni ti negativni bilansi nisu nikakva barijera. U dva seta je poslao Feliksa kući, a sebi bukirao kartu za polufinale – 6:4, 6:4.

Izabrane vesti

Naredni Alkarasov protivnik biće takođe mlada teniska nada Janik Siner. Iako su „mladi lavovi“, koji traže svoje mesto pod suncem pored starih i proverenih snaga, Španac i Italijan se do sada nisu susretali na terenu.

Što se tiče četvrtfinala, Alkaras je napravio brejk u petom gemu prvog seta, poveo 3:2 i tu prednost je sačuvao do kraja, iako je u poslednjem gemu Ože-Alijasim došao do prve prilike da oduzme servis rivalu, ali nije uspeo.

Drugi set je krenuo razmenjenim brejkovima i sve do 4:4 su obojica čuvala svoj servis. A, onda u narednom gemu Alkaras je došao do tri brejk prilike, treća mu je bila srećna, da bi nakon toga odservirao za pobedu i prolaz u polufinale.

Drugi polufinalni par čine Danil Medvedev – Frensis Tijafo.


tagovi

Karlos AlkarasNovak ĐokovićATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara