Karlos Alkaras (© Reuters)
Karlos Alkaras (© Reuters)

Alkaras ekspres zaškripao pred ciljem, ali brzo stigao u polufinale

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 22:41

Novak Đoković saznao ime narednog rivala

Mučio se Novak Đoković dobrih dva sata da slomi otpor Karena Hačanova u četvrtfinalu Rolan Garosa. Kada je konačno uspeo, bilo je tek 1:1 u setovima. U nastavku meča ime pobednika nije se dovodilo u pitanje, ali je duel završen posle skoro četiri sata. Daleko duže je trajao nego što je narednom Novakovom rivalu trebalo da stigne do polufinala.

A to je Karlos Alkaras, koji je savladao Stefanosa Cicipasa 6:2, 6:1, 7:6 (7:5) za vreme gotovo isto koliko su igrana samo prva dva seta u meču Đokovića i Hačanova (02:15:00 - 02:06:00).

Izabrane vesti

Iako je mladi Španac doputovao u Pariz kao vodeći na svetu i prvi favorit za trofej, nije se baš moglo pretpostaviti da će tako lako izaći na kraj s petim teniserom na ATP listi. Mogo veći otpor očekivao se od Grka, koji je pre ovog meča imao samo jedan izgubljen set na ovogodišnjem Rolan Garosu, ali nije mu bilo lako protiv gotovo perfektnog rivala.

Žurilo se Alkarasu u prvo polufinale Otvorenog prvenstva Francuske. U odsustvu Rafaela Nadala, te zbog pozicije na svetskoj rang listi i podloge na kojoj se turnir igra, uoči turnira davane su mu najveće šanse za trofej. I dalje je tako, ali sada se pita i Novak Đoković. Iako je imao problema na startu meča sa Rusom, kako je vreme odmicalo razlika u kvalitetu je dolazila do izražaja. Na kraju, osam vezanih poena srpskog asa za put u narednu rundu. Poslednju pre meča za pehar.

Nadamo se da ćemo i tamo gledati Novaka Đokovića, ali nema sumnje da nas čeka spektakularan duel sa trofeja gladnim Karlosom Alkarasom (dosad je od grend slemova osvojio samo US open). Želi Španac da se dokazuje od turnira do turnira, međutim, iskustvo je na strani Srbina. A, ono ume da bude presudno u ovakvim situacijama što se videlo u trećem setu Alkarasovog duela sa Cicipasom.

Imao je Španac dve meč lopte na servis rivala, pri vođstvu 5:2. Nije ih iskoristio, a onda je ruka zadrhtala u gemu u kojem je servirao za pobedu. Dozvolio je protivniku prve brejk lopte od početka meča. Drugu je Cicipas iskoristio, nagrađen je ovacijama s tribina što ga je malo razdrmalo i dalo mu energiju za još jedan brejk, ali nije uspeo da načini preokret za ostanak u meču. Uspeo je Alkaras da povrati koncentraciju kroz taj-brejk na vreme i bez veće drame prođe u polufinale.


tagovi

Karlos AlkarasRolan GarosStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara