(©Reuters)
(©Reuters)

Alkaras napravio još jedan korak ka svrgavanju Đokovića

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.03.23. | 09:36

Španac prošao u osminu finala Indijan Velsa

Ima šansu Karlos Alkaras da skine Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste, uslov je da osvoji masters u Indijan Velsu, a zasad ide zacrtanom trasom.

Mladi Španac se plasirao u osminu finala američkog turnira pošto je jutros savladao Talona Grikspora u dva seta – 7:6, 6:3. Holanđanin je pružio jak otpor drugom igraču sveta, ali nije uspeo ni u jednom delu meča da povede i zaista ugrozi Alkarasa.

Izabrane vesti

Prvi set je prošao bez brejkova, a u nadigravanju u taj-brejku Španac je vodio sve vreme i dobio sa 7:4. Na startu drugog seta Alkaras je uspeo da oduzme servis rivalu, povede sa 3:0 i rutinski privede set i meč kraju.

U narednoj rundi Karlos Alkaras će igrati protiv Džeka Drejpera, koji je napravio malo iznenađenje u britanskom derbiju i eliminisao Endija Marija – 7:6, 6:2.

Tesan je bio prvi set, razmenjen je po jedan brejk, a taj-brejku je Drejper bio za mrvu mirniji i dobio ga sa 8:6. Drugi set je bio izjednačen u prvoj polovini, a onda je mlađi Britanac dva puta uzastopno oduzeo servis Mariju i dobio meč. 


tagovi

Karlos AlkarasEndi MarejATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara