©Reuters
©Reuters

Alkaras: Novak je zver koja ne greši, nadam se da neće biti kao u Parizu

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 00:06

Španac svestan težine zadatka, ali ne krije veru u sebe

Drugi put u nešto više od mesec dana Novak Đoković i Karlos Alkaras odmeriće snage u završnici grend slem takmičenja. Posle polufinalnog susreta na Rolan Garosu, Srbin i Španac ovaj put će ukrstiti koplja u finalu Vimbldona pošto je Alkaraz eliminisao Danila Medvedeva i tako zakazao novi susret sa braniocem trofeja.

Upravo činjenica da će se na drugoj strani mrežice naći prošlosezonski osvajač i vlasnik 23 grend slema, poseban je motiv iz perspektive mladog Španca.

Izabrane vesti

"To je dodatna motivacija. Posebno je kada igrate finale protiv lagende našeg sporta. Ako pobedim, biće to neverovatna stvar za mene - ne samo što će to biti pobeda za osvajanje Vimblona već jer će biti protiv Novaka Đokovića što bi imalo posebnu draž. Uvek kažem, ako želite da budete najbolji, morate da pobedite najboljeg, a Novak je jedan od njih. Bilo bi sjajno ako bih uradio to", istakao je Alkaraz posle plasmana u finale.

Trenutno prvi teniser na ATP listi otkrio je da je iz prethodnog susreta sa Đokovićem izvukao dragoene pouke.

"Probaću da ovde u finalu ne uđem sa toliko nervoze kao što sam tada u Parizu, u polufinalu. Potrudiću se da budem relaksiran, da uživam u trenutku, jer na Rolan Garosu u prvom setu nisam uopšte uživao. Drugačije ću da pripremim meč nego tada. Biće drugačije za mene. Nadam se da me neće snaći ista stvar kao tada".

Alkaras je istakao da pažnju posvećuje i psihološkoj pripremi i još jednom izrazio poštovanje prema Đokoviću.

"Odrastao sam gledajući ga, naravno. On je pobeđivao sve te velike igrače, Rodžera i Rafu, i dok je bio mlađi. Biti to što je on postao, ostvariti sve što je on ostvario je nešto neverovatno. Kao što sam i ranije rekao, on nema slabosti. Kompletan je igrač, neverovatan je. Ne radi ništa pogrešno tokom meča. Fizički je zver. Mentalno je zver. Sve vezano za njega je neverovatno. Mislim da je on miks svega onoga što najviše cenim", kazao je Alkaras.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara