ATP Estoril: Le Monf pred dilemom

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.19. | 12:50

Iskusni Francuz večeras od 19 časova protiv španskog tinejdžera Fokine, a posle njih rekete ukrštaju Kuevas i Tijafo

Masters u Madridu samo što nije počeo (nedelja) te se ovosedmični turniri u Minhenu i Estorilu ubrzano privode kraju.

RASPORED MEČEVA (+1 Č)

Izabrane vesti

Na početku da podsetimo da smo usred dela teniske sezone sa šljakom kao podlogom koji se igra na takmičenjima po Evropi, te uvek to treba imati na umu. Jer to uglavnom znači napornije mečeve, ali i jasnije favorite. Snažan servis i jak forhend ovde nisu tako ubojiti kao na travi ili betonu.

Bilo kako bilo, u Portugaliji (nagradni fond 586.140 evra) su danas po rasporedu četvrtfinala, a mi ćemo analizirati dva večerašnja. Od 19 časova po "našem" vremenu igra se treće četvertfinale u kojem nastupaju Gael Monfis i Alehandro Davidovič Fokina. Iskusni Francuz je veliki favorit protiv talentovanog 19-godišnjaka iz Malage, ali treba znati da španski đaci najbolje igraju na zemljanoj podlozi. Teško će ovaj tinejdžer do trijumfa nad Le Monfom, mada je zaista odigrao odlično u prethodna dva meča, protiv Tejlora Frica i naročito Žeremija Šardija kojem je prepustio samo tri gema. Dečko je veliki talenat, mnogi ga već porede sa Rafom Nadalom pa nam to budi kladilačku nadu da bi mogao pružiti značaniji otpor, te možda bude i taj-brejak (kvota 2,60). Ko želi da rizikuje na Fokinu, ima logike jer Monfis sigurno ne želi da zbog ovog malog turnira previše muči tek rehabilitovano telo pred masters u Madridu, tako da je sigurno u velikoj dilemi da li davati sve od sebe ili ne. Kvota 2,55 na Španca nije mala.

Iznenađenje je možda uputnije tražiti u završnom četvrtfinalu koje igraju Pablo Kuevas i Franses Tijafo. Iskusni Argentinac je favorit, pre svega zato što je majstor igre na šljaci, ali kome kvota na njega od 1,60 nije dovoljno ubedljiva, neka proba na mladog Amerikanca kojeg smo procenili na 2,19. Tijafo sigurno ovde može do pobede, samo je kod njega i dalje veoma važno pitaje "na koju nogu je ustao". Nadu da će biti motivisan daje jučerašnji meč protiv Japanca Jošihito Nišioke u kojem je slavio tek u taj-brejku trećeg seta.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Gael Monfisbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara