(©Reuters)
(©Reuters)

Briga manje za Medvedeva: Zverev ne igra na US openu

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.08.22. | 21:17

Još nije zalečio zglob

Dvojicu velikih izazivača imao je do danas pred sobom Danil Medvedev kada je prvo mesto na ATP listi u pitanju. Rus mora da osvoji predstojeći US open da bi sigurno ostao na čelu teniskog karavana posle toga, a ako ne uspe, lako bi mogao da abdicira.

Jedan od izazivača, koji je po broju bodova mogao da ugrozi Medvedeva, bio je Aleksander Zverev, ali Nemac je danas sam sebe isključio iz te trke.

Izabrane vesti

Kao što se naslućivalo, Zverev je odustao od takmičenja na poslednjem grend slemu u sezoni, jer još nije dovoljno zalečio povredu zgloba koju je zadobio na Rolan Garosu.

Iako je Nemac poručivao da bi mogao da bude spreman za Njujork, danas je konačno bacio peškir i povukao se iz žreba. To znači da je poslednji veliki rival koji bi mogao da svrgne Medvedeva sa trona ostao Rafael Nadal, koji dolazi na turnir sa samo jednim odigranim mečom (i porazom) od Vimbldona do danas.

Imao je Nadal dosta uspeha u Njujorku u karijeri, tako da ga nikako ne bi trebalo otpisati iz borbe za trofej, koliko izgledao nespremno.


tagovi

Aleksandar ZverevDanil MedvedevUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara