(©Reuters)
(©Reuters)

Bubliku na kraju ponestalo trikova, Rubljov pozvao Đokovića na duel

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 18:12

Rus stigao do četvrtfinala – 3:2

Ukoliko eliminiše Huberta Hurkača, zna Novak Đoković na koga će udariti u četvrtfinalu. Andrej Rubljov je posle silnih muka i žestoke borbe uspeo da izađe kao pobednik iz duela sa nekadašnjim zemljakom Aleksandrom Bublikom.

Rođeni Rus, koji od 2016. godine igra pod zastavom Kazahstana, izbacio je punu torbu trikova tokom tri sata i 20 minuta koliko je trajao meč, izluđivao je rivala servisima ispod ruke, ali na kraju mu je tih mađioničarskih poteza ponestalo i veći kvalitet sedmog nosioca Rubljova je isplivao na površinu – 3:2 (7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4).

Izabrane vesti

Sreća pa je travnata podloga u pitanju, pa pet tesnih setova može da se završi za nepunih tri i po sata igre. Rubljov je bacio rukavicu u lice Đokoviću, koji će imati zadatak večeras ili sutra, ako se meč sa Hurkačem otegne, da odgovori i da zakaže četvrtfinalni duel.

U prva dva seta po jedan brejk bio je dovoljan Rubljovu da dobije setove. U prvom je Bubliku oduzeo servis u poslednjem gemu, dok je u drugom iskoristio jednu od pregršt brejk šansi koje su imala obojica tenisera.

Dve vezane meč lopte imao je Rus u trećem setu na 5:4 (15:40), ali kada se Kazahstanac odbranio, to mu je dalo krila u nastavku, pa je taj-brejk dobio sa 7:5.

Mogao je Rubljov u taj-brejku četvrtog seta da slomi rivala, imao je 5:3, međutim, ni to mu nije bilo dovoljno za pobedu. Ponovo je Bublik izbacivao servise ispod ruke, nervirao protivnika, ali bilo je delotvorno.

Činilo se da je momentum na strani bivšeg ruskog tenisera pred odlučujući set. Nije bilo nijedne brejk prilike do 3:3. A, onda je popustila koncentracija Bubliku, prvu i jedinu priliku je Rubljov zgrabio i oduzeo protivniku servis. I posle toga rutinski odveo meč do kraja, do pobede za četvrtfinale Vimbldona, što mu je najveći uspeh na grend slemu u Londonu.


tagovi

Andrej RubljovVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara