(©Reuters)
(©Reuters)

Tenis života Romana Safijulina: Rus stigao u četvrtfinale Vimbldona

Vreme čitanja: 1min | ned. 09.07.23. | 17:35

Igrač iz Podolska eliminisao Šapovalova – 3:1

Svaki veliki teniski turnir donese neku novu priču, izbaci na površinu nekog novog junaka, koji dobije epitet „hita“. Na tekućem Vimbldonu, kada su muškarci u pitanju, novo ime koje se pojavilo je – Roman Safijulin.

Rus iz Podolska je napravio iznenađenje danas u osmini finala, pošto je eliminisao favorizovanog Denisa Šapovalova u četiri seta – 3:1 (3:6, 6:3, 6:1, 6:3) za dva sata i 12 minuta igre.

Izabrane vesti

Nikada Safijulin, koji ima 25 godina, nije prošao dalje od drugog kola na nekom grend slemu, a na Vimbldonu je sada prvi put zaigrao u glavnom žrebu turnira. Iznenađenje je napravio već u prvoj rundi, kada je pobedio Roberta Bautista Aguta (3:2), onda je eliminisao Francuza Mutea (3:0), pa dodao i trijumf protiv Argentinca Pelje (3:0).

Danas je naleteo na najtežeg rivala, 26. nosioca Šapovalova, koji je pre neku godinu igrao polufinale Vimbldona. Pa i pored toga što je Kanađanin dobio prvi set, Safijulin je odigrao besprekoran meč i prilično lako i ubedljivo savladao favorita.

Na Vimbldon ruski as je došao kao 92. teniser planete, a već sada, ovom pobedom, izborio je prvi put u karijeri mesto u najboljih 50.

Za mesto u polufinalu Roman Safijulin će ukrstiti rekete sa pobednikom duela Siner – Galan.


tagovi

Vimbldon 2023Denis ŠapovalovRoman Safijulin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara