Grigor Dimitrov (Reuters)
Grigor Dimitrov (Reuters)

Povratak Grigora Dimitrova: Bugarin kao brzi voz pregazio jednog od favorita iz senke

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 17:00

Prvi put od 2017. godine igraće osminu finala Vimbldona gde će mu rival biti Holger Rune

Šeta se Grigor Dimitrov londonskom travom i eto Bugarina bez izgubljenog seta među 16 najboljih. Prepreka u vidu Frensisa Tijafoa na papiru je bila sve samo ne mačiji kašalj, ali je 24. teniser sveta i nekadašnji svetski broj tri pronašao tenis iz najboljih dana i pretvorio potencijalno težak meč u rutinski pobedu - 0:3 (2:6, 3:6, 2:6). Meč je juče pri rezultatu 2:0 za Dimitrova prekinula kiša, ali nije skrenuo sa zacrtanog kursa 32-godišnjak u današnoj sesiji.

Slovio je možda Frensis Tijafo kao 10. teniser sveta i osvajač ovogodišnjeg ATP 250 turnira u Štutgartu kao jedan od favorita iz senke za završnicu Vimbldona, ali već u prvoj nedelji rampu mu je spustio slabije rangirani teniser, ali i čovek koji od svih podloga najviše preferira igru na travi.

Izabrane vesti

Nadigrao je Bugarin rivala u svim statističkim kategorijama, a kako ga je služio prvi servis govori i podatak da je od 40 ubačenih osvojio 37 poena. Ispalio je 33 vinera i napravio samo 14 neiznuđenih grešaka. Treba li naglašavati da Tijao nije imao niti jednu šansu za brejk?

Zakazao je Dimitrov okršaj sa Holgerom Runeom u osmini finala i komplimentima počastio 6. tenisera sveta i jednog od najvećih talenata koje beli sport ima.

"Mlad je, talentovn i veoma opasan teniser. Ali i ja sam isto to. Samo ćemo oduzeti mladost", bio je vidno raspoložn za šalu Bugarin nakon što je završio meč na terenu broj dva.

Tijafo je postao tek treći top 10 teniser kojeg je Dimitrov pobedio na travi, a prvi od Vimbldona 2014. i četvrtfinala sa Endijem Marijem. To polufinale od pre devet godina ujedno mu je i najveći uspeh na londonskom grend slemu, a put do ponavljanja tog uspeha biće mu paklen. Osim što mora da eliminiše Runea koji je sam po sebi krupan zalogaj, naredni protivnik bio bi mu ili Karlos Alkaras ili Mateo Beretini.

Prvi put od 2017. godine Dimitrov je uspeo da se domogne četvrte runde Vimbldona, a ona mu garantuje skok sa trenutne 24. na 21. poziciju ATP liste.


tagovi

Grigor DimitrovFrensis TijafoVimbldonVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara