Đoković i Federer odjavili Pikea, počinje podela u svetu tenisa…

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.10.18. | 18:59

Srbin i Švajcarac imaju iste planove

Ne ide Đeraru Pikeu ovih dana… Na terenu je štoper Barselone jedan od najgorih igrača tima, direktno odgovoran za loše rezultate, ali mu nije dobro krenulo ni sa privatnim biznisom. Svetke teniske zvezde Rodžer Federer i Novak Đoković su odbacili mogućnost da učestvuju u novom Dejvis kupu čiji osnivač je Pikeova kompanija.

Izabrane vesti

Podsetimo, grupa investitiora okupljena oko Đerara Pikea je preko kompanije Kosmos kupila od Svetske tenise federacija prava na Dejvis kup u narednih 25 godina i obavezala se da će u tom periodu investirati tri milijarde dolara. Najstarije timsko takmičenje u svetu sporta će sa novim gazdama doživeti drastične promene u formatu i kalendaru. Ali će i nuditi mnogo više novca nego do sada s obzirom da će nagradni fond biti preko 20.000.000 evra od čega će preko 15.000.000 evra ići igračima.

Pike i drugari su sve lepo smislili i isplanirali, ali počeli su da stižu odgovori koji im se neće dopasti. Naime, zvezde poput Đokovića i Federera će preferirati Svetsko prvenstvo za timove u organizaciji ATP-a koje počinje 2020. godine i biće pandan Dejvis kupu.
“Između to dvoje, daćemo prioritet SP za timove jer je to ATP takmičenje. Mislim da su termini u Dejvis kupu jako loši. Pogtovo za najbolje igrače”, rekao je Đoković.

Slično razmišlja i Rodžer Federer.
“Nema više Dejvis kupa kakav smo poznavali, ali i ovom novom treba dati šansu. želim im uspeh i nadam se da će navijači uživati u njemu. To nije takmičenje za mene, već za neke nove generacije. Nisam pričao sa Vavrinkom, ali iskreno sumnjam da će i on tamo igrati”, rekao je Federer.    

Dejvis kup u novom formatu je odjavio i Aleksandar Zverev.
“Ne pada mi na pamet da igram tenis krajem novembra. A mislim da će vam to reći i svi ostali igrači iz teniskog vrha. Imamo samo dva i po meseca odmora i bilo bi ludo da desetak u novembru trošimo na to takmičenje. Garantujem da će vam to reči i mnogo drugih tenisera”, poručio je Zverev.

(FOTO: Action images)


tagovi

Đerar PikeAleksandar ZverevNovak ĐokovićRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara