Dušan Lajović (Reuters)
Dušan Lajović (Reuters)

Dušan Lajović nastavio seriju u Madridu, pao i Ože

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 17:33

Srpski teniser u trećem kolu

Nakon fantastične igre u Banjaluci, pobednički niz nastavljen je i u Madridu.

Da Dušan Lajović trenutno igra tenis karijere dokazuje i to da je u 15 dana skupio sedam uzastopnih pobeda, savladao tri igrača iz top 10 i osvojio ATP titulu.

Izabrane vesti

Sjajnu formu je preneo u špansku prestonicu gde je danas nakon tri seta i taj-brejka slavio nad Feliksom Ože Alijasimom 2:1 (6:2, 3:6, 7:6) i plasirao se u treće kolo.

Dušan je u meč ušao mnogo sigurnije od kanadskog kolege. Nakon dva brejka i rezultata 4:0 bilo je jasno da će Ože šansu morati da traži u drugom setu. Posle 35 minuta igre, Lajović je poveo sa 6:2. U drugom periodu je viđena nešto drugačija situacija. Deveti igrač sveta pri rezultatu 3:2 je napravio brejk koji je čuvao do samog kraja (6:3). U odlučujužem setu nije bilo brejkova, a Kanađanin je do poena pokušao da dođe nešto agresivnije. Iako je osvojio devet as poena, pet duplih grešaka koštale su ga prednosti, te je pobednika ipak odlučio taj-brejk. Nadigravanjem je dominirao Lajović, koji je u seriji vrlo brzo imao prednost od 5:0, a zatim četiri meč lopte na 6:2. Feliks je brejkom i servisima produžio meč za koji minut, ali je Srbin ipak iskoristio poslednju meč loptu za 7:5.

Lajovića u trećem kolu čeka Jan Lenard Štruf, koji je na turnir ušao na mala vrata kao srećni gubitnik. To će biti prvi put da se dvojica tenisera susreću na šljaci. U dosadašnja tri duela koja su odigrali, Nemac je svaki but bio bolji. On na megdan Dušanu izlazi nakon što je danas savladao mladog Bena Šeltona 2:1.

U ostalim današnjim duelima bilo je dosta iznenađenja. Čak tri kvalifikanta plasirali su se u treće kolo turnira. Aleksandar Ševčenko bio je bolji od Jiržija Lehečke 2:0. Roman Safiulin pobedio je Tomija Pola 2:0, a Aslan Karacev savladao Botika van de Zanšlupa 2:0.

Od srpskih predstavnika tu je još i Miomir Kecmanović koji u drugom kolu igra protiv Kristina Garina.


tagovi

Dušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara