Foto: Starsport
Foto: Starsport

Kecmanović bez neiznuđene greške do duela sa Nadalom

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.05.22. | 17:00

Srpski teniser savladao Aleksandera Bublika (6:4, 7:5) i plasirao se u drugu rundu Madrida

Miomir Kecmanović je pobedivši Kazahstanca Aleksandera Bublika 6:4, 7:5, napravio prvi korak na mastersu u Madridu i zakazao duel sa Rafaelom Nadalom.

Srpski teniser je do trijumfa stigao za sat i 18 minuta, a u kojoj meri je bio dominantan i inspirisan na najbolji način dočarava podatak da nije napravio nijednu neiznuđenu grešku.

Izabrane vesti

Kecmanović je prve brejk šanse imao već u trećem gemu, ali dve prilike mu nisu bile dovoljne da načne 33. tenisera sveta, prvog iza sebe na ATP listi.

Ono što našem teniseru nije pošlo od ruke u trećem jeste u sedmom gemu kada je u maratonskoj borbi iskoristio treću brejk loptu, odnosno petu na susretu.

Nakon vođstva 4:3, 32. teniser sveta je dominantnom igrom, bez izgubljenog poena na svoj servis, očuvao vođstvo i stigao do prvog seta.

Na početku drugog seta Srbin je nastavio da igra fenomenalno na svoj servis te je u pet gemova prepustio samo pet poena istovremeno vrebajući šansu da napravi novi brejk što mu je pošlo od ruke pri rezultatu 5:5.

Iskoristivši greške rivala Kecmanovć je došao u priliku da servira za pobedu kojuje iskoristio i drugu meč loptu pretočio u slavlje.

Pobedivši Kazahstanca, naš teniser zakazao je duel sa Rafaelom Nadalom koji je bio slobodan u prvom kolu.


tagovi

ATP MadridMiomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara