Miomir Kecmanović (©Reuters)
Miomir Kecmanović (©Reuters)

Kecmanović se namučio s Japancem i prošao u drugo kolo Australijan opena

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.01.24. | 12:52

Josuke Vatanuke zapretio na početku

Novak Đoković je povukao nogu, Miomir Kecmanović ga sledi u stopu. Srpski teniser plasirao se u drugog kolo Australijan opena pošto je posle preokreta savladao Josukea Vatanukea sa 3:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

Time je Kecmanović već sada nadmašio rezultat iz prošle godine kada je kao 26. nosilac neočekivano izgubio od Čileanca Nikolasa Harija već na startu takmičenja. Međutim, najbolji rezultat iz Melburna još je daleko, jer je 2022. godine Kecmanović dogurao do četvrte runde što mu je ujedno i najbolji nastup na nekom od četiri grend slem turnira.

Izabrane vesti

U drugom kolu ovogodišnjeg izdanja Australijan opena 24-godišnji Kecmanović će igrati sa boljim iz okršaja Rinkija Hidžikate i favorizovanog Jan-Lenarda Štrufa, 25. tenisera sveta. Istina, Štrufu grend slem u Melburni nije omiljeni, najblaže rečeno. Tamo nikada nije otišao dalje od drugog kola što će reći da Miomir nije bez šansi da obezbedi lepu kvotu ATP bodova.

Inače, i sutra nas očekuje uzbudljiv dan za srpski tenis, jer će Dušan Lajović igrati protiv Đulija Zepijerija, a Lasko Đere će odmeriti snage sa Arturom Kazoom.


tagovi

Miomir KecmanovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara