Endi Mari (©AFP)
Endi Mari (©AFP)

Mari igrao kao u najboljim danima, Federer gledao iz prvog reda

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 19:10

Britanac sunarodniku Penistonu dozvolio da uzme samo četiri gema za tri seta

Uvek se Endi Mari rado vraća na Vimbldon. To je jedini grend slem koji je dva puta osvajao u karijeri, pa ga za London vežu najlepša sećanja. Tu je igrao najbolji tenis, a danas je publiku podsetio na te slavne dane kada je bio u svetskom vrhu...

Bio je to sudar dva Britanca, koji je protekao bez ikakve neizvesnosti. Mari je ubedljivo slavio u prvom kolu protiv Rajana Penistona, a njegova moć se jasno vidi kada se pogleda rezultat na semaforu - 6:3, 6:0, 6:1.

Izabrane vesti

Nekadašnji pobednik Vimbldona je na terenu dominirao, a sa tribina ga je gledao Rodžer Federer. Mogao je Švajcarac da uživa u sjajnoj predstavi bivšeg velikog protivnika, sa kojim je 25 puta zvanično odmeravao snage.

Endi je trenutno 40. teniser sveta i danas je u popunosti opravdao ulogu favorita protiv 268. igrača na ATP listi. U prvom setu je još i bilo neke borbe, a u naredna dva je Mari sve od prvog do poslednjeg trenutka držao u svojim rukama.

Odservirao je pet as servisa, nije imao nijednu duplu servis grešku, mnogo bolje ga je služio servis - i prvi i drugi, a protivniku je dozvolio na celom meču samo dve brejk lopte i obe je spasio.

U narednoj rundi igraće protiv pobednika meča u kome se sastaju Dominik Tim i Stefanos Cicipas. Taj duel je prekinut zbog kiše pri vođstvu tenisera iz Grčke u drugom setu 4:3. Prvi deo igre dobio je Tim rezultatom 6:3 za 30 minuta.


tagovi

Endi MariVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara