Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Mari o Đokoviću: Nije dobro za tenis da najboljeg igrača nema na glavnim turnirima

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 22:20

"Ne slažem se sa njegovom odlukom, ali mi se nije svidelo što se našao u situaciji u kojoj je bio u Australiji", dodao je Britanac

Mnoge kolege su u prethodnih mesec i po dana komentarisali odluku Novaka Đokovića da se ne vakciniše. Veliki broj tenisera ga je osuđivao i bio saglasan sa odlukom australijskih vlasti da mu zbog toga ne dozvole učešće na Australijan openu, ali je bilo i onih, doduše u manjini, koji su stali na starnu svetskog broja jedan i pravdali njegovu slobodu izbora. Endi Mari je bio neutralan i držao se po strani. Ipak, i on je na turniru u Dubaiju, na kojem učestvuju obojica, izneo svoje mišljenje o dešavanjima iz Australije.

Nakon pobede nad Kristoferom O'Konelom u prvom kolu turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, britanski teniser je istakao da se ne slaže sa Đokovićevom odlukom.

Izabrane vesti

"Nisam ga video ovde. Razmenili smo nekoliko poruka dok je bio u Australiji. Ne slažem se sa njegovom odlukom. Mislim da bi mu bilo lakše da se vakcinisao, očigledno. Ali takođe mi se nije svidelo što se našao u situaciji u kojoj je bio u Australiji, jer on je neko koga ja poštujem i poznajem od malena."

Međutim, dodao je Britanac da tenis mnogo gubi izostankom prvog reketa sveta sa najvećih turnira.

"Postoje posledice zbog odluke koju je doneo. On to mora da prihvati. Ali ne mislim da je dobro za tenis ako se najbolji igrač ne takmiči na glavnim turnirima."

Mari, koji je učešće na turniru obezbedio vajld kartom, u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Fokina - Siner.


tagovi

Novak ĐokovićEndi Mari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara