(©Reuters)
(©Reuters)

Medvedev: Ko ne ume na šljaci? Jednom sam i Đokovića pobedio

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.04.23. | 22:10

„Na istom turniru sam savladao i Cicipasa“, kaže Rus

Kada bi se igralo samo na betonu, Danil Medvedev bi bez dileme bio gotovo ravnopravan rival Novaku Đokoviću.

Ipak, dok srpski as melje rivale na travi, a u dobroj meri i na šljaci, Rus se ne snalazi na tim podlogama. Pogotovo njegovoj biografiji štete loši rezultati na zemljanoj podlozi, na kojoj mu baš manjka uspeha.

Izabrane vesti

Jednom je i sad Medvedev rekao da mrzi da igra na šljaci, jer se oseća prljavo, ali sada je promenio priču i ubeđen je da će ove godine biti kandidat za trofeje i na toj podlozi.

„Znam da mogu da igram dobro na šljaci. Štaviše, jednom sam pobedio i Novaka na toj podlozi. Odnosno, na istom turniru sam savladao Đokovića i Cicpasa. A, to je prilično dobro dostignuće kada pričamo o šljaci“, istakao je Medvedev.

Priznaje Rus da se, ipak, na betonu oseća mnogo komotnije.

„Šljaka je teška za mene. Ako ne igram svoj najbolji tenis, mnogo su veće šanse da izgubim meč. Na betonu sam dosta mečeva dobio čak i kada nisam igrao najbolje što umem. Ipak, nadam se da ću ove godine i na zemlji biti mnogo bolji nego do sada“.

Žao je Medvedevu što ide deo sezone kada se ne igra na njegovoj podlozi.

„Šteta je što sad idemo na šljaku. Ali, daću sve od sebe. Jako sam zadovoljan rezultatima koje sam ostvario ove sezone, međutim, nije sve gotovo. Moram da verujem u sebe“, poručio je Medvedev.

 


tagovi

Danil MedvedevNovak ĐokovićATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara