(©Reuters)
(©Reuters)

Medvedev prvi polufinalista u Torinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 23:03

Rus pobedio Zvereva sa 2:0

Poznat je prvi putnik za polufinale završnog mastersa u Torinu – Danil Medvedev.

Ruski teniser, treći igrač sveta na aktuelnoj ATP listi, sa 2:0 u setovima pobedio je Aleksandra Zvereva i tako sa drugim maksimalnim trijumfom u dva kola plasirao se među četiri najbolja igrača na turniru – 7:6, 6:4.

Izabrane vesti

Ipak, nije još Medvedev obezbedio da kao pobednik grupe prođe dalje, za to će mu biti trijumf kad Karlosom Alkarasom u trećem kolu. Što se tiče Saše Zvereva, njemu ni pobeda nad Andrejom Rubljovim ne garantuje prolaz dalje, već će zavisiti od ishoda duela Medvedeva i Alkarasa.

Jako tesan meč su večeras odigrali Rus kojem nije dozvoljeno da igra pod zastavom Rusije i Rus koji celu karijeru nastupa pod zastavom Nemačke. Meč je počeo brejkom koji je napravio Medvedev, ali nije uspeo da ga sačuva do kraja seta. Zverev je u taj-brejku vodi 4:1, imao je potom dve set lopte, koje nije uspeo da realizuje, dok je Danil, kada mu se takva prva prilika ukazala na 8:7, ščepao je s obe ruke.

U drugom setu nije bilo nijedne brejk prilike do 4:4. Onda je Nemac došao u šansu da oduzme servis rivalu, što mu nije pošlo za rukom. Medvedev se odbranio, da bi u sledećem gemu on došao do prve brejk prilike i – iskoristio je.

Pobeda za Medvedeva i polufinale je u džepu.


tagovi

Danil MedvedevAleksandar ZverevZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara