Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal: Rodžer, Novak i ja smo radili što niko nije mogao, ali nemam rešenje za stopalo

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 08:39

“Pričaću o tome posle turnira“, kaže Rafael Nadal

Na odgovor na pitanje ko je najbolji u istoriji moraćemo još malo da sačekamo, ali kad je šljaka u pitanju tu odavno nema nikakve dileme – Rafael Nadal je bez premca što je pokazao i u pobedi od 3:1 nad Novakom Đokovićem u četvrtfinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa. Može biti i poslednjeg u karijeri španskog tenisera, koji odavno već govori da mu povreda stopala pravi velike probleme. Pa iako se u Parizu to nije videlo, Nadal tvrdi da nije siguran ni da li će posle Rolan Garosa nastaviti da igra.

Izabrane vesti

Ne znam šta će se desiti posle ovog turnira. Vrlo sam jasan oko toga, ne moram ništa da krijem u mojim godinama. Imam to što imam u stopalu i ako ne nađemo rešenje biće teško. Trenutno, nemamo rešenje. Videćemo posle turnira“, rekao je Nadal posle pobede nad Đokovićem.

Zbog svega toga već neko vreme Bik sa Majorke na turnire vodi i doktora.

Rekao sam i u Rimu, doktor je tu da mi pomogne. Pričaću o tome kada se turnir završi. Sada radim sve što mogu da bih igrao u najboljem stanju“.

I igra – šampionski. Ali i posle uverljive pobede nad Đokovićem kralj šljake ne zaboravlja da pohvali najvećeg rivala. I aktuelnog i onog sa početka karijere. Rodžera Federera naravno.

Iz mog ugla, nas trojica smo ostvarili naše ciljeve i ispisali istoriju zato što smo radili stvari koje se pre nas nisu dešavale. Nivo je sličan“.

Iz ugla ljubitelja tenisa Nadal je već osvojio novu, 14. titulu na Rolan Garosu, ali Rafa je oprezan.

Nisam još osvojio ništa, ovo je bilo samo četvrtfinale. Samo sam uspeo sebi da obezbedim polufinale. Bilo je to vrlo lepo veče za mene, a cilj je zadržati nivo tenisa koji sam danas imao“.

Pomaže i podrška publike u Parizu.

Verovatno znaju da me neće gledati još mnogo puta. Njihova podrška tokom cele karijere je bila neverovatna“.

Neverovatno je do skora bilo i igrati i tenis posle ponoći?

Jeste kasno za tenis, ali ne mogu da se žalim jer ću imati dva dana slobodno. Razumem i biznis stranu, TV stanice plaćaju mnogo novca da bi se ovakvi mečevi igrali kasno, tako da dobijaju i turniri i igrači“.


tagovi

Rafael NadalNovak ĐokovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara