Posle finala Vimbldona (© Reuters)
Posle finala Vimbldona (© Reuters)

Novak: Želim da rivalstvo sa Alkarasom bude kao sa Rafom i Rodžerom

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 13:02

To bi značilo da će Đoković još dugo igrati, ali je pitanje da li je realno

Dominira protiv svih velikana, jer je i sam takav. Kako onih koji su počeli da igraju tenis pre njega, momaka sa kojima je delio teren bezmalo dve decenije, pa i takozvanih novih generacija, jer se još nije našao neko ko će da svrgne Novaka Đokovića sa trona i preuzme mu status najboljeg tenisera svih vremena.

Za njega se Beograđanin izborio grend slem trofejima, ali i učinkom sa najvećim rivalima. Protiv Rafaela Nadala ima odnos pobeda i poraza 30:29, ubedljiviji je protiv Rodžera Federera (27:23), još je veća razlika dok je s druge strane mreže bio Endi Mari koga Srbin redovno ubraja u visoko društvo (25:11). I deluje da je samo pitanje trenutka kad će brojevi biti na Noletovoj strani protiv Karlosa Alkarasa, iako je Španac pokazao da može da mu zapreti, savlada ga, ali tu je rezultat 2:2.

Izabrane vesti

Naš as je dobio poslednji duel, epskih razmera, u finalu Mastersa u Sinsinatiju, a bio je bolji i u polufinalu Rolan Garosa, dok je momak iz Mursije slavio 2022. u polufinalu Mastersa u Madridu i ove sezone u borbi za pehar Vimbldona.

Đoković mu čestita i predviđa da će obeležiti epohu. Onu kad Nole reši da se povuče, a dotad želi sa Karlitosom da izgradi rivalstvo kao sa Federerom, Nadalom i(li) Marijem.

Budućnost tenisa je u dobrim rukama, na tom polju Alkaras predvodi trku. Odigrali smo nekoliko vrlo uzbudljivih mečeva, posebno ove godine, u finalima Vimbldona i Sinsinatija. Taj meč na tlu Sjedinjenih Američkih Država je jedan od najboljih u karijeri koje sam igrao u tri seta“, podsetio je Đoković u izjavi za Skaj sport posle golf turnira Ol star u Rimu.

Jedino što može da spreči da ovo novo rivalstvo potraje su godine. Novak ih ima 36, Alkaras svega 20. Samo što se ta razlika ne primećuje na terenu. Veteran je i dalje sposoban da se razleti...

Sjajno je za naš sport da postoji što više rivalstava, iako su moja sa Rodžerom, Rafom i Endijem bila na najvišem nivou. Sa Karlitosom sam se sreo tek četiri puta i nadam se da ću moći da odigram i sa njim kao sa prethodnicima. To bi značilo da sam i dalje u ritmu. Sumnjam, ali ćemo videti kako će se situacija razvijati“, dodao je Nole.



tagovi

Novak ĐokovićTenisatpATPKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara