(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković na pet koraka od Lendla, na 20 od Konorsa

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.10.22. | 13:29

Novak u Tel Avivu osvojio 89. pehar u singlu

Cela karijera Novaka Đokovića je sazdana od rekorda. Neki će teško biti dostignuti u skorije vreme, kao onaj po broju nedelja na teniskom tronu (373).

Ali, ima još rekorda do kojih srpski as mora da „radi“ da bi ih oborio. Jedan od njih je broj osvojenih trofeja, čiji vlasnik nije niko iz Velike trojke. Legendarni Amerikanac Džimi Konors, koji je igrao do 43. godine, osvojio je čak 109 turnira u singlu.

Izabrane vesti

Najbliži tome bio je Rodžer Federer, koji se pre nekoliko dana penzionisao, a nije uspeo da ode dalje od 103 osvojena turnira. Iza njega ide trio između kojih je mala razlika: Ivan Lendl je okačio reket o klin sa podignuta 94 pehara, a onda dvojica jedinih aktivnih u Top5: Rafael Nadal je do sada osvojio 92 trofeja, dok je Novak Đoković trijumfom u Tel Avivu došao do 89 pehara u karijeri.

Verovatno bi Đoković imao i impresivniji skor, ali poslednjih godina jako retko igra turnire iz kategorije 250, akcenat mu je na mastersima i grend slemovima.

Daleko iza pomenute petorice je Džon Mekinro sa 77 osvojenih titula.

Novak Đoković će priliku da popravi skor imati ove nedelje na turniru u Astani, gde će biti daleko jača konkurencija nego u Tel Avivu. Igraće u Kazahstanu i prvi reket sveta Karlos Alkaras, koji će protiv srpskog asa moći da se sretne tek u finalu.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara