Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Đoković: Nisam sanjao da ću sa 37 godina biti prvi na svetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 18:21

"Sav trud i posvećenost sportu, telu i ostajanju u formi se isplaćuje", kaže Novak nakon pobede na startu mastersa u Monte Karlu

Novak Đoković se vratio. Posle mesec dana pauze, posle brojnih razočaranja u 2024. godini, odigrao je najčistiji mogući premijerni meč na šljaci i dozvolio Romanu Safijulinu svega tri gema za 70 minuta borbe koja to zapravo i nije bila. Bar ne u onom izvornom obliku.

Početkom sedmice Novak je zakoračio u 420. nedelju na čelu ATP liste nadmašivši rekord Rodžera Federera postavljen sredinom 2018. godine. Posto je najstariji svetski broj jedan u istoriji tenisa. Nakon duela upitan je da prokomentariše novi u nizu rekorda koji su u njegovom vlasništvu.

Izabrane vesti

“Lepo je... To je sjajna stvar. Sreo sam se sa Bopanom juče koji je najstariji svetski broj jedan u dublu. Rekao mi je da zajedno imamo 80 godina. On je malo više doprineo toj brojci. Svakako je bilo zabavno. I dalje se nadmetati i takmičiti na najvišem nivou i bili prvi na svetu sa skoro 37 godina... Iskreno, to nije nešto o čemu sam sanjao, što sam planirao ili što sam mislio da će biti realnost. Sav trud i posvećenost sportu, telu i ostajanju u formi se isplaćuje. Bio sam sposoban da pomerim granice svoje dugovečnosti i produžim karijeru za nekoliko godina", rekao je Đoković.

Šljaka mu jeste najmanje prijemčiva podloga, Monte Karlo masters gde je u dosadašnjoj karijeri imao najmanje uspeha i osvojio najmanje titula ('samo dve'), ali je upravo u prvom meču na zemljanoj podlozi još od prošlogodišnjeg finala Rolan Garosa gde postade čovek sa najviše grend slemova u istoriji tenisa (23. titula, u međuvremenu stigla i 24. na US openu), prikazao najbolji tenis od starta sezone.

Možda je trivijalan podatak, ali čisto da pomenemo. Danas se 115. pobedom izjednačio sa Rafaelom Nadalom kao čovek sa najviše trijumfa na startu masters turnira. A prethodno kada je zakoračio na teren u Kneževini, 17. put se pojavio u glavnom žrebu Monte Karla poravnavši se u tom segmentu sa Rafom i Fabrisom Santoroom.

A povlačenje Alkarasa sa turnira u Kneževini znači da je Nole samo igranjem ovog meča obezbedio još jednu sedmicu na vrhu ATP liste, 421. Naravno, rekordnu.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara