Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Đoković stao na 373, Medvedev je ponovo prvi reket sveta

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 08:34

Novak pao na poziciju broj tri

Dominacija Novaka Đokovića svetskim tenisom je zaustavljena na neki period. Srpski teniser više nije prvi reket sveta, od danas na tronu ponovo sedi Danil Medvedev.

Čudne, potpuno neverovatne stvari dešavaju se u teniskom karavanu poslednjih godina, od izbijanja korone i stavljanja ATP liste „pod led“, preko skandala u Australiji, pa do nove situacije oko bodovanja na Vimbldonu. I sve to nekako ide najviše po leđima Novaka Đokovića.

Izabrane vesti

Sa konačnom odlukom da se oduzmu bodovi sa prošlogodišnjeg Vimbldona, a da se ne dobijaju novi ove godine, zbog zabrane Rusima i Belorusima da igraju, Đokoviću je u startu oduzeta šansa da se bori za 6.000 bodova u 2022. godini. A, pitanje je i da li će u avgustu moći u Severnu Ameriku...

Novak je danas sišao sa trona i ostavio da sija rekord od 373 nedelje na prvom mestu. Za pune 63 sedmice je nadmašio nekadašnji skor Rodžera Federera, za koji se verovalo da će trajati decenijama. Ipak, zbog svih pomenutih prepreka pitanje je kada će Đoković biti u prilici da se vrati na poziciju broj jedan.

Štaviše, srpski as je od danas treći reket sveta, jer ga je preskočio i Aleksandar Zverev. A, kuriozitet je da ni Medvedev, zbog političkih odluka, ni Zverev, zbog povrede, neće nastupiti na Vimbldonu.

Rus je prvi sa 7.950 bodova, Nemac ga prati sa 7.075, Đoković ima 6.770, dok je Nadal četvrti sa 6.525 bodova. Od danas je na petom mestu Rud sa 5.050, prati ga Cicipas sa 4.945, pa Alkaras sa 4.893, osmi je Rubljov (4.125), deveti Ože-Alijasim (3.895), a Top10 zatvara Beretini sa 3.570 bodova.

Kada su ostali srpski teniseri u pitanju, Kecmanović je 30. na svetu, Krajinović 48, Đere 62, a Lajović 69.


tagovi

Novak ĐokovićDanil MedvedevATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara