Olga Danilović (©Reuters)
Olga Danilović (©Reuters)

Olga Danilović u glavnom žrebu Rolan Garosa!

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 16:05

Srpska teniserka u poslednjem kolu kvalifikacija savladala Eriku Andrejevu i po četvrti put u karijeri se plasirala na neki od grend slem turnira

Srbija je dobila i sedmog predstavnika na Rolan Garosu! Posle Hamada Međedovića, do glavnog žreba Otvorenog prvenstva Francuske se kroz kvalifikacije probila i Olga Danilović, jedina teniserka što će u Parizu braniti boje srpske zastave!

Danilovićeva je u poslednjem, trećem kolu kvalifikacija ubedljivo savladala Ruskinju Eriku Andrejevu (2:0, po setovima 6:2, 6:4) i tako se tek četvrti put u karijeri našla u glavnom delu žreba nekog od grend slem turnira.

Izabrane vesti

Odlično je srpska teniserka servirala, još bolje riternirala, a posebno dobro napadala je drugi servis rivalke i na taj način dolazila do brejkova. Furiozno je Olga otvorila meč, već na startu dva puta oduzela servis rivalki, a kada je 18-godišnja Ruskinja pokušala da se ekspresno vrati u meč (pri rezultatu 0:3), Danilovićeva je spasila dve brejk lopte i trasirala sebi put ka osvajanju prvog seta koji je potrajao 37 minuta.

Drugi je bio znatno neizvesniji, mada se igrao svega desetak minuta više. Odlično su obe teniserke servirale u nastavku, sve dok Danilovićeva u sedmom gemu nije napravila brejk. Andrejeva je odmah uzvratila, ali je potom ponovo izgubila servis, da bi 22-godišnja Srkinja u narednom iskoristila prvu meč loptu i bukirala kartu za prvo kolo Rolan Garosa.

Olga je na Otvorenom prvenstvu Francuske učestvovala još samo prošle godine, kada je takmičenje završila već u prvoj rundi. Nadamo se da će ovog puta dogurati mnogo dalje.

Srbiju će pored Danilovićeve na Rolan Garosu predstavljati još Novak Đoković, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Dušan Lajović i Hamad Međedović.


tagovi

Rolan GarosOlga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara