Francuz nije imao šanse
Francuz nije imao šanse

Rafa bez milosti za Congu

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.07.19. | 17:28

Španac u tri koraka do četvrtog kola Vimbldona

Još jednom smo bili svedoci činjenice da Žo Vilfred Conga, dugogodišnji pretendent na najveće titule i "stanovnik" Top 10 na ATP listi ne pripada vrhu belog sporta.

To je ovog izuzetno toplog popodneva u Londonu pokazao i Rafael Nadal. Španac je nakon mučenja u drugoj rundi protiv Nika Kirjosa, koji se na razne načine trudio da ga izbaci iz takta, u čemu je s vremena na vreme i uspevao, ovaj put sve odradio galtko i ekspeditivno - 6:2, 6:2 i 6:2. Istina, u tome mu je svesrdno "pomagao" stari rival sa druge strane mreže jednostavno nedovoljnim nivoom kvaliteta tenisa, ali i nešto slabijim kretanjem zbog bolova uleđima. Francuz je posabeno slab bio an drugom servisu kod kojeg je osvajao tek 36 posto poena, dok je Špancu to supevalo u 74 % slučaja. Takođe, Conga nije imao niti jednu brejk loptu, dom je Nadal iskoristio pet od 11 ukazanih prilika. Svekupno, apsolutno zaslužen trijumf trećeg nosioca.

Izabrane vesti

Matador sa Majorke je ovom zaista izuzetnom predstavom, koja je trajala manje od dva sate, tačnije sat i 48 minuta, potvrdio da ozbiljno ide na taj toliko čekani treći trofej sa Vimbldona, i to nakon čak devet godina "suše".Protivnik u osmini finala će mu biti pobednik meča između Portigalca Žoaa Souze i domaćeg igrača, Danijela Evansa.

Sve mečeve Vimbldona možete da gledate uživo na MozzartBet sajtu i aplikaciji i to potpuno besplatno.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara