Rafael Nadal (Reuters)
Rafael Nadal (Reuters)

Rafael Nadal ne igra Australijan open!

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.01.24. | 10:19

Telo Španca još nije spremno za najteže izazove

Vratio se Rafael Nadal tenisu nakon teške povrede i opreacije kuka, zaigrao u Brizbejnu i zaličio na igrača koji je deceniju i po pisao tenisku istoriju. Međutim, telo 37-godšinjaka još nije spremno za najteže teniske izazove. To je i sam Španac potvrdio putem društvenih mreža. Samim tim, nema dileme - Rafa neće nastupiti na predstojećem Australijan Openu koji počinje za nedelju dana.

Izabrane vesti

"Zdravo svima, tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je zabrinuo. Kada sam stigao u Melburn otišao sam na magnetnu rezonancu koja je pokazala mirko rupturu mišoća, ne na istom delu na kojem je postojala povreda, što su dobre vesti. Trenutno ipak nisam spreman da se takmičima na maksimalnom nivou koji podrazumeva mečeve od pet sezova. Letim nazad za Španiju gde ću ići kod doktora i dobiti adekvatnu terapiju i odmoriti se", napisao je Nadal.

Bik sa Majorke je tešku povredu slabinskog mišića Iliopsoasa zaradio pre godinu dana baš u Melburnu, u meču drugog kola protiv Mekenzija Mekdonalda. Prve prognoze bile su da će pauzirati između šest i osam nedelja, ali se situacija zakomplikovala, te je Rafa početkom juna morao na operaciju kuka. Oporavak je trejao mesecima, a kada je minulih dana u ponovo istrčao na teren i zaigrao takmičarski tenis, izgledalo je da bi čak mogao da napadne titulu u Brizbejnu. Ipak, u fizički vrlo zahtevnom okršaju četvrtginala sa Džordanom Tompsonom, Rafino telo nije najbolje podnelo napore. Zatražio je sredinom trećeg seta medicinski tajm-aut, nakon toga odigrao meč do kraja, a više od poraza zabrinula je upravo povreda.

Odmah nakon eliminacije Rafa je izjavio da se nada da će igrati na Australijan Openu, ali da nije 100 odsto siguran. Nažalost, u Melburnu neće biti Novakovog najvećeg teniskog rivala iako je teniski svet priželjkivao novi sudar titana, prvi od četvrtfinala Rolan Garosa 2022. godine.

Još prošle sezone najavio je Rafa da će 2024. biti poslednja godina njegove prebogate teniske karijere, mada je pre mesec i po dana, ipak donekle ostavio odškrinuta vrata da ona potraje i duže.

"Ukoliko mi telo i fizika dozvole, zašto bih postavljao krajnji rok", pričao je početkom decembra Španac.

MOŽDA 2024. NIJE POSLEDNJA GODINA NADALOVE KARIJERE

Nažalost, telo nije pokazalo najbolju reakciju po povratku na teren. Ostaje da vidimo kako će Rafa prenebregnuti nove poteškoće, odnosno kakvi će biti planovi za nastavak sezone. Jasno je da mu je cilj da bude spreman za sezonu na šljaci i svoje omiljene turnire u Monte Karlu, Barseloni, Madridu i Rimu, pre nego što 26. maj počne Rolan Garos, grend slem na kojem je 14. puta podizao pehar... Možda i poslednji turnir u karijeri Rafala Nadala.


tagovi

Rafael NadalAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara