Rafael Nadal (Reuters)
Rafael Nadal (Reuters)

Možda 2024. nije poslednja godina Nadalove karijere

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 21:32

"Ukoliko mi telo i fizika dozvole zašto bih postavljao krajnji rok", rekao je Rafa

Najavio je Rafael Nadal povratak na tenisko borilište početkom januara, nakon pauze od godinu dana. Povreda koja je, naizgled trebalo da ga udalji sa terena šest do osam nedelja, ispostavila se jednom od najtežih u karijeri španskog asa. Zbog nje je u junu morao na operaciju kuka, zbog nje je počelo da se priča o 2024. godini kao poslednjoj u profesionalnoj karijeri jednog od najvećih tenisera svih vremena.

Danima već Nadal u nastavcima na društvene mreže postavlja snimke u kojima otvoreno priča o jednom od najtežih perioda teniskog života, a ispovesti Bika sa Manakora dobile su novog podglavlje.

Izabrane vesti

"Mnogo puta sam pomislio da nema smisla da nastavim sa tenisom... Bilo je toliko godina, toliko stvari, toliko sati rada posle kojih rezultati nisu dolazili, ali i dalje razmišljam o onome što sam rekao na prethodnoj pres konferenciji... Da ne zaslužujem da završim karijeru u pres sali. Želim da je završim na drugačiji način i zbog toga sam se borio i čuvao nadu da će se to i dogoditi. Uz sumnje, uz teške trenutke ili one dobre, oko sebe sam imao prave ljude koji su bili tu i tokom čitave moje karijere... Porodica, tim, prijatelji... Svi oni su u velikoj meri doprineli tome da budem ovde danas. Želja ljudi da me ponovo vide sa reketom u ruci, takođe je imala veliki uticaj na moju svakodnevnicu", rekao je Rafa.

Pričao je Rafa i o teniskoj penziji, odnosno verovatnoći da se ona dogodi 2024. U novu sezonu Španac će ući oprezno, jer još ne zna kako će mu se telo ponašati u takmičarskim mečevima na vrhunskom nivou kada pustite da vas instinkt i poeni vode i prestanete da razmišljate o naporima kroz koje vaše telo prolazi. Utisak je, da je Nadal negde između redova ostavio mogućnost da ga na terenu vidimo i nakon 2024. godine.

"Ovo je realnost. Velike su šanse da je ovo moja poslednja sezona, bez ikakve sumnje. Postoje šanse da odigram i samo polovinu sezone, možda će biti i cela godina. Trenutno postoje stvari na koje, nemam kapacitet da dam odgovor. To je istina. Sada sam u stanju da mogu da kažem da ću se vratiti i takmičiti. Ta činjenica nastavlja da boravi u mojoj glavi kao normalna stvar i uživaću na svakom turniru do kraja. Ne želim ništa konkretnije da objavim jer na kraju krajeva ne znam šta će se dogoditi i ne želim da izgovorim neke reči zbog kojih ću kasnije robovati. Mislim da će biti tako (2024. poslednja sezona), ali ne mogu da pričam sa 100% sigurnosti. Jer na kraju, radio sam tako mnogo da bih se vratio i takmičio i ako stvari budu povoljne i ukoliko mi telo i fizika dozvole zašto bih postavljao krajnji rok."


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara