Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

RG: Nadala čeka još jedna šetnja, na teren idu i Tim, Zverev, Vavrinka

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.09.20. | 09:24

Španca izaziva malo poznati Mekdonald

Drugo kolo Rolan Garosa je još lagana šetnja kraj mora za najbolje teniser sveta. Pogotovo za kralja šljake, gospodara Pariza Rafaela Nadala.

Španac će danas na teren, a sa druge strane mreže biće malo poznati Mekenzi Mekdonald. Amerikanac ima 25 godina, na turnir je došao kao 236. igrač planete, iza sebe nema nijedan rezultat kojim bi se podičio, a ovo mu je prvi put u karijeri da se probio do drugog kola Rolan Garosa. U prvom je pobedio Kanađanina Dijeza sa 3:1.

Izabrane vesti

Nadala, dakle, čeka čist zicer u drugoj rundi, čisto da novom lakom pobedom još malo nabilduje samopouzdanje narušeno porazom u četvrtfinalu Rima. Ali i činjenicom da ga veliki broj stručnjaka, bivših igrača, ove godine ne vide kao favorita broj 1 za titulu. Njegovu 13. u Parizu.

Na teren će i favorit za krunu iz „drugog reda“ – Dominik Tim. Austrijanac nije imao lak zadatak u prvom krugu, išao je na Marina Čilića, ali ga je pregazio sa 3:0. U drugoj rundi Tima ponovo čeka jedan od igrača koji je pre neku godinu bio pri vrhu, a sada traži put da se tamo vrati – Džek Sok.

Amerikanac je na Rolan Garos stigao kao 310. igrač planete, ali to nije rejting u skladu sa njegovim istinskim teniskim znanjem, što je pokazao u prvom kolu, u kojem je razbio zemljaka Rejlija Opelku sa 3:0. Svakako da je Tim veliki favorit, ali mogao bi Sok da ga namuči, što je znao i ranije da uradi, pokazuje bilans međusobnih susreta u kojem Austrijanac vodi 3:2.

Aleksandar Zverev igraće protiv Pjera-Iga Erbera, koji bi imao veliku podršku publike da je stanje redovno. Ovako, ono malo gledalaca teško da će mu biti neki jak vetar u leđa.

Posle poraza u finalu US opena bilo je pitanje kako će Zverev reagovati na novi izazov u Parizu, ali u prvom kolu je lako pobedio Novaka sa 3:0 i čini se da je psihički spreman za novi napad na grend slem trofej. Deluje pomalo čudno, ali Erber vodi 3:1 u međusobnim susretima sa Nemcem, mada su poslednji put odmerili snage pre četiri godine.

Mogao bi da bude interesantan i duel Stena Vavrinke i Dominka Kepfera, momka koji je bio senzacija mastersa u Rimu, na kojem je stigao do četvrtfinala, gde ga je eliminisao Novak Đoković. Nakon toga Kepfer je igrao u Hamburgu, ali tu ga je zaustavio Bautista Agut u drugoj rundi.

Vavrinki je Rolan Garos omiljeni grend slem turnir, osvojio ga je 2015, pa je naredne godine bio polufinalista, a 2017. ponovo finalista. Istina, nije u formi kao nekad, kao da se zadovoljio sa tri grend slem pehara u karijeri, pa nema glad da grize kao nekad, ali uvek je opasan kada „našteluje“ udarac. Sa Kepferom do sada nije igrao, pa će mu ovo biti dobar test da proveri ima li u njemu snage da ponovo dobaci do završnice.



tagovi

Rafael NadalRolan GarosDominik TimAleksandar Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara