Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Rubljov vrlo dobar, Đoković nemilosrdan! Protiv ovakvog Novaka se ne može

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 11:43

Savršen meč u četvrtfinalu Australijan opena

Povreda je, čini se, prošlost, a ako ovako nastavi, uskoro će u nju ući i jubilarna deseta titula Novaka Đokovića na Australijan openu. Jer iako u sportu nikada ne treba reći “hop” pre samog skoka, maestralno izdanje u meču sa Andrejom Rubljovim ostalim polufinalistima u Melburnu ne ostavlja mnogo prostora za nadu.

Rezultat možda to ne govori, ali Rubljov je – iako je jasno da nije vrhunska klasa tenisera – nije bio uopšte toliko loš, štaviše, odigrao je vrlo dobar meč u poslednjem četvrtfinalnu ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije. Samo što je Đoković bio mnogo bolji. I bio je nemilosrdan. Sve što je mogao, Novak mu je uzeo. I srce i dušu i poslednju trunku vere u senzaciju. Na kraju, komfornih 6:1, 6:2, 6:4 za 26. uzastopnu pobedu na Australijan openu i 44. grend slem polufinale.

Izabrane vesti

Tamo će Đoković na Tomija Pola, momka koji je zaista impresionirao u Melburnu, pa će od ponedeljka u top 20 na svetu. Ali protiv ovakvog Novaka, da se ne lažemo, ni mnogo bolji teniseri ne bi imali šta da traže.

Nakon što je u prošlom meču prebrodio problem sa zadnjom ložom – ili se bar njene posledice ni danas nisu osećale – Đoković je mogao sebi da dozvoli da zaigra agresivnije, da se opusti, da ne obraća previše pažnje na stanje te leve noge. I kad se to desilo, munje su krenule da sevaju iz njegovog reketa.

Već na početku seta je napao protivnikovo najjače oružje, forhend, tako mu stavivši do znanja da je spreman za razmenu udaraca u bokserskom stilu. I mada je Rubljov hrabro prihvatio igru, nije dugo mogao da ostane na nogama. Đokovićeve lopte su bile preciznije, moćnije, njegove odluke brže, lucidnije. I “milion” puta su se već viđeni poeni Rubljova pretvarali u nova razočaranja.

Frustracije su se gomilale u glavi ruskog tenisera i on je postajao sve tiši. Đoković sve glasniji. Nervirao se zbog svakog izgubljenog poena, vikao ka Goranu Ivaniševiću i kada bi mu vetar pokvario plan, iz očiju mu je sevao onaj ubilački pogled. Sve je to bio samo odraz rešenosti da pruži najbolje od sebe. A, to je već previše za sve druge.

Na kraju, ni Đoković ni Rubljov ne mogu da budu nezadovoljni. Novak jer je posle demoliranja Aleksa de Minora odigrao i drugi besprekoran meč u nizu, verovatno još bolji. Rubljov jer je ovo jednostavno njegov maksimum protiv teniske velesile kakvu predstavlja srpski as. Nikako se nije obrukao.

Nezadovoljni bi mogli da budu samo navijači. Skupo su platili ulaznice, a prekratko je trajao Đokovićev solistički koncert. Srećom, biće i reprize. Tomija Pola čeka vožnja života.



tagovi

Novak ĐokovićAndrej RubljovAustralijan openAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara