Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

SAD ublažile mere, ali Đokoviću ostao problem: Bez vakcine ne može u Njujork

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 16:13

Ugrožen nastup na US openu i severnoameričkoj turneji

Morao je Novak Đoković da preskoči Australijan open jer nije vakcinisan protiv korona virusa, pa onda redom i masterse u Indijan Velsu i Majamiju. U startu je ostao bez šanse da se bori za 4.000 poena. Posledica svega toga je što će od ponedeljka da izgubi prvo mesto na ATP listi.

Ali, nije tu kraj Novakovim mukama zbog istog problema. Đokoviću je ugrožen i nastup na severnoameričkoj turneji i US openu. Promenila je vlada SAD uslove za ulazak u zemlju: od nedelje 12. juna svi putnici koji dolaze moraće da imaju negativan PCR test. Međutim, to nije sve, jer ostaje i dalje uslov da moraju da budu – vakcinisani.

Izabrane vesti

To znači da Novak Đoković ni po ovim novim uslovima neće moći da kroči u SAD i zaigra u Sinsinatiju i na US openu. Kako je poslednji grend slem u sezoni na programu od 29. avgusta još ima vremena da se i ovi uslovi promene, ali...

Talas korona virusa popušta u celom svetu, svuda su mere za ulazak u zemlju drastično ublažene, međutim, vakcina je i dalje najvažniji uslov kada su SAD u pitanju.

Nešto se ne da Đokoviću kada je turnir u Njujorku u pitanju, osvojio ga je samo dva puta, iako je beton njegova omiljena podloga, tu mu se desilo i isključenje zbog toga što je linijskog sudiju pogodio lopticom, pa onda i bolan poraz od Medvedeva prošle godine, kada ga je taj jedan trijumf delio od kalendarskog Slema...


tagovi

Novak ĐokovićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara