Novak Đoković (foto©Reuters)
Novak Đoković (foto©Reuters)

Šampion maratona: Đoković ponovo dužim putem do cilja - finala u Torinu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.11.22. | 16:05

Fric savladan 2:0, ali je u oba seta igran taj-brejk

Manje od 24 sata posle okršaja protiv Danila Medvedeva, koji je trajao više od tri sata, Novak Đoković je morao ponovo na teren. U polufinalu ATP završnog turnira u Torinu sastao se sa Tejlorom Fricom i - savladao ga šesti put u isto toliko međusobnih mečeva. Sada Novaka još jedna pobeda deli do šestog trofeja na završnom mastersu, odnosno rekorda Rodžera Federera!

U svom 11. polufinalu na ovom turniru Đoković je slavio 7:6 (7:5), 7:6 (8:6), a za šestu titulu boriće se protiv boljeg iz duela Kaspera Ruda i Andreja Rubljova. Njihov meč je u 21.00.

Izabrane vesti

Početak duela sa Fricom nije otkrivao umor u Novakovim nogama. Prvi je došao do brejka, za 3:2, ali je već u sledećem gemu serijom grešaka omogućio rivalu da vrati stvari na početak. Bio je to znak da srpskog asa ponovo čeka maratonska borba.

Neizvesnost u prvom setu trajala je do poslednjeg trenutka, do sjajne forhend paralele u taj-brejku za 7:5. I u tom periodu je Đoković imao brejk loptu za 3:2, ali je Amerikanac odbijao da se preda.

Svežiji Fric, koji je za razliku od Đokovića posle četvrtfinalne pobede nad Ože-Alijasimom imao slobodan dan, nije izgubio samopouzdanje nakon izgubljenog seta. Drugi je otvorio brejkom, koji je brzo dopunio sigurnim servisom za vođstvo 2:0 u gemovima. Tu prednost uspešno je održavao do Novakovog brejka za 5:5.

A, onda je Srbin opustio ruku motivisan Stefanovim povikom s trbina: "Ajmo tata".... Do novih 7:6 posle dva sata igre.

I protiv Ruda i protiv Rubljova Đoković ima pozitivan ishod. Protiv Norvežanina 3:0, a Rusa 2:1. Odmor posle dva maratonska duela mu je neophodan, ali će ovaj put barem imati koji sat više od rivala.


tagovi

Novak ĐokovićATPTejlor Fric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara