Novak Đoković i Janik Siner (Reuters)
Novak Đoković i Janik Siner (Reuters)

Siner trenutno igra najbolji tenis, ali neće stati na put novom Đokovićevom rekordu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 08:54

Italijan nakon osvajanja mastersa u Majamiju skočio na drugo mesto ATP liste, ali Novak je svetski broj jedan bar do kraja Monte Karla (7-14. april)

Iz turnira u turnir pomera granice Janik Siner. Od polufina Majamija sa Danilom Medvedevim, te finala mastersa na Floridi sa Grigorom Dimitrovim napravio je jači trening i manirom kojim se čiste apsolutni autsajderi došao do svog drugog masters pehara, a on mu je doneo i najbolji rang karijere - drugo mesto.

Preskočio je Italijan Karlosa Alkaras, poslao ga na treće mesto i prišao Novaku Đokoviću na 1.015 bodova zaostatka. U perspektivi, Italijan ili Španac mogli bi da preuzmu čelo ATP liste već tokom aprila meseca, ali pita se i te kako najbolji teniser svih vremena.

Izabrane vesti

“Da li smatrate da je nivo Janika Sinera koji trenutno gledamo nalik onom koji su prikazivali Federer, Nadal i Đoković", upitali su novinari Grigora Dimitrova nakon što ga je Siner isprašio na Hard Rok stadionu.

"Janik u ovom trenutku očigledno igra izvanredan tenis. Nema tu mnogo šta da se doda. Vidite koliko je fokusiran, odlučan, vidite način na koji pristupa udarcima, bez trunke sumnje, tako da je njegov nivo ekstremno visok. Ne smatram da bi trebalo da ga upoređujem sa bilo kim. Trenutno igra u svom zenitu. Da li može bolje od ovoga? Zaista ne znam. Na njemu je da to pokaže. Ali trenutno je spreman da niže pobedu ne spuštajući nivo i u ovom trenutnku igra najbolji tenis na svetu", rekao je Bugarin.

Ruku na srce, bilo ko iole iskren i racionalan moraće da prizna isto što i Dimitrov. Siner de fakto trenutno jeste momak kojeg treba pobediti. To je u 2024. godini učinio samo Karlos Alkaras (u finalu Indijan Velsa), a sve ostalo bili su trijumfi momka iz Južnog Tirola. Upisao ih je čak 22 i podigao pehare u Australiji, Roterdamu i Majamiju.

Ipak, Siner neće uspeti da spreči neminovno. Novi rekord Novaka Đokovića. Kada osvane 8. april, srpski teniski gigant će sa 36 godina i 22 dana zakoračiti u 420. nedelju na čelu ATP liste, a ujedno Rodžeru Federeru preuzeti epitet najstarijeg igrača vlasnika prvog mesta teniskog poretka.

Čak i da Siner osvoji turnir u Monte Karlu na kojem brani 360 bodova, neće uspeti da preskoči Đokovića koji brani svega 90. Jedini scenario u kojem Novak može da izgubi lidersku poziciju po završetku mastersa u Monte Karlu jeste taj u kojem Alkaras osvaja turnir u Kneževini, a Srbin se na njemu uopšte ne pojavljuje. A već je najavio nastup na Azurnoj obali.

Dakle, čekamo odgovor Novaka u Monte Karlu i nadamo se prvom trofeju u 2024. čoveka sa najviše masters titula u istoriji tenisa.


tagovi

Janik SinerNovak ĐokovićKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara