Cicipas (© Reuters)
Cicipas (© Reuters)

Šta je za Novaka trofej, to je za Cicipasa četvrtfinale Australijan opena

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 13:42

Grk ubedljiv protiv Čeha Lehečke, četvrti put u poslednjih pet godina je u polufinalu

Ako je najviši stepenik prirodno stanište Novaka Đokovića, onda je četvrtfinale Australijan opena zona komfora Stefanosa Cicipasa. Oseća se Grk ugodno u toj fazi takmičenja, što se videlo i prilikom sudara sa Jiržijem Lehečkom, pošto je u tri seta eliminisao Čeha i stigao dva koraka do pehara.

Koliko je nadmoćan bio na Rod Lejver areni Cicipas je dokazao time što protivniku nije dozvolio nijedan brejk, čime je put 21-godišnjeg momka iz Mlade Boleslav završen, iako se u jednom trenutku činio impresivnim, jer je izbacio Bornu Čorića, Kamerona Norija i Feliksa Ožea Alijasima. Stefanos je, ipak, druga kategorija – 6:3, 7:6, 6:4.

Izabrane vesti

Tako je Cicipas obezbedio četvrti plasman u polufinale prvog grend slema sezone. U tome je uspevao 2019, 2021. i 2022, što su mu ujedno i najveća dostignuća u Melburnu. Sad će imati priliku da napreduje, ali će prethodno morati da izbaci Karena Hačanova, pošto je Rusu ranije (pri rezultatu 2:0) meč predao Sebastijan Korda.

Ispostavilo se da je Grk lakši posao imao u četvrtvfinalu, nego u osmini finala kad je ispustio vođstvo 2:0 nad Janikom Sineorm, da bi tek u petom setu razoruižao Italijana. Doduše, i Lehečka se odupirao, posebno u drugoj deonici kad je bio siguran na svoj servis sve do taj-brejka, gde je Cicipas ostvario tri mini-brejka i tako povećao inicijalno vođstvo. Drugi prelomni trenutak meča desio se u trećem setu kad pri rezultatu 3:3 spasao tri brejk lopte i tu se Čeh raspao.

Sa ogromnim samopouzdanjem je Stefanos stigao na njemju poznatu teritoriju, a da bi se plasirao u premijerno finale Australijan opena potrebno je da savlada Karena Hačanova, sa kojim ionako ima savršen skor, od pet pobeda u isto toliko duela.


tagovi

Stefanos CicipasATPAustralijan openAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara