Dušan Lajović (Reuters)
Dušan Lajović (Reuters)

Šta se dešava sa Lajovićem posle titule u Banjaluci: Novi poraz za manje od 70 minuta

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.05.23. | 15:31

Filip Krajinović takođe poklekao na startu turnira u Ženevi

Ne tako davno Dušan Lajović odigrao je tenis života u Banjaluci, došao do titule Srpska Opena eliminisavši pritvom Novaka Đokovića u četvrtfinalu, a Andreja Rubljova u borbi za trofej. Vratio se Duci među najboljih 40 na svetu, dobio prva dva meča na Mastersu u Madridu, a zatim odjednom - stao.

I nije sporno što ga je u prestonici Španije porazio potonji finalista Jan-Lenard Štruf, već činjenica da je na naredna dva turnira prikazao razočaravajuća izdanja. Počev od Rima i eliminacije od Portugalca Nuna Boržesa za 67 minuta igre, da bi Lajović odigrao još jedan ispod prosečan meč u Ženevi na generalnoj probi za Rolan Garos. U Švajcarskoj ga je savladao Čileanac Nikolas Hari za svega 69. minuta igre.

Izabrane vesti

Tokom čitavog meča Lajović je loše servirao i nije uspeo da se domogne niti jedne brejk lopte. Hari mu je oduzeo servis u trećem gemu prvog seta, a zatim je napravio još dva brejka u narednom za laganu pobedu. Čileanac je sjajno servirao i upisao čak deset as udaraca, dok Lajović nije imao nijedan, ali je dva puta poklanjao poene duplim greškama.

Nije se u prvoj rundi Ženeve dobro porveo ni Filip Krajinović. Tek nešto jači otpor Srbina Adrijenu Manarinu u prvom setu, ali je 47. teniser sveta naredni rešio za svega pola sata dozvolivši Krajinoviću tek jedan gem - 2:0 (7:5, 6:1).

I Krajinović i Lajović na Rolan Garos dolaze posle tri vezana poraza.


tagovi

Dušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara