Aleksander Zverev (Reuters)
Aleksander Zverev (Reuters)

Zverev isprozivao Medvedeva: Jedan od najprljavijih na svetu, ne zna šta je fer-plej

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 15:30

Nemac prokuvao posle poraza od Rusa

Preko tri sata je sinoć trajao teniski spektakl u Monte Karlu iz kojeg je Danil Medvedev izašao kao pobednik protiv Aleksandra Zvereva i plasirao se u četvrtfinale turnira.

Rus je uspeo da preokrene rezultat protiv Nemca, da spasi dve meč lopte u tajbrejku i da protivniku nanese bolan poraz.

Izabrane vesti

Koliko bolan, najbolje govore reči Aleksandra Zvereva posle meča kojima je isprozivao Medvedeva da je “prljav” igrač koji ne zna šta je fer-plej.

“On je jedan od “najprljavijih” igrača na svetu. Ja veoma ozbiljno shvatam fer-plej i sport. On ne. Uzeo je pauzu za toalet kada to više nije bilo moguće. Bilo je i ranije 1.000 situacija u kojima je osećao da počinjem bolje da igram i u kojima je pokušavao da uradi nešto nesportski. Užasno sam razočaran njime kao sportistom. Naravno da možemo da raspravljamo i o meni kojeg to uspeva da poremeti. To ne bi trebalo da mi dešava i krivica je totalno moja. Ali i dalje osećam da bi fer-plej trebalo da bude deo sporta”, rekao je Zverev.

Zverev i Medvedev su slična generacija. Rus je stariji dve godine ali je na ATP turu debitovao samo godinu pre Nemca. Iste su visine, igraju desnom rukom i dvoručni bekhend. Imaju jednak broj osvojenih ATP titula u karijerama (19) ali Medvedev ima i grend slem titulu za razliku od Zvereva.

Rivalstvo je počelo 2016. godine i od tada su imali 14 duela u kojima je Rus ostvario osam a Nemac šest pobeda. Zverev je dobio prva četiri međusobna okršaja, ali u narednih sedam je Medvedev pobedio šest puta i preokrenuo skor. Dva puta su igrali u finalima masters turnira i oba puta je pobedio Medvedev. Ove sezone su se dva puta sastali na Mastersima i oba puta je Rus slavio posle preokreta nakon tri sata igre.


tagovi

Aleksandar ZverevDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara