Aleksander Zverev (Reuters)
Aleksander Zverev (Reuters)

Zverev se mučio skoro tri sata protiv 131. na svetu, ali čeka Alkarasa u četvrtfinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.05.22. | 19:32

Treći teniser sveta ispalio čak 51 neiznuđenu grešku u prva dva seta, ali ipak eliminisao Španca Bernabea Zapatu Miraljasa

Već po startu Rolan Garosa jasno je bilo da je gornja polovina žreba značajno kvalitetnija i nezgodnija od donje, sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom, Karlosom Alkarasom i Aleksanderom Zverevim. I upravo je ova četvorka viđena u četvrtfinalu Frenč opena. Novak je već tamo dok čeka da mu se Rafa pridruži, dok je Zverev ipak nešto teže neko što su kvalitet i pozicija na ATP lisit nagoveštavali eliminisao Španca Bernabea Zapatu Milraljasa - 3:0 (7:6, 7:5, 6:3).

Sada Saša može na miru da isprati okršaj između Karena Hačanova i Alkarasa i sazna ime rivala sa kojim će se boriti za polufinale. Međutim, iako pobeda bez izgubljenog seta to ne nagoveštava, nemački teniser se debelo preznojio da bi nastavio put ka, za početak najvećem uspehu na pariskoj šljaci u vidu prošlogodišnjeg polufinala.

Izabrane vesti

Teniseri su se na terenu zadržali dva sata i 48 minuta, a koliko je 131. reket sveta bio nezgodan i tvrd orah u prvom setu dovoljno govori podatak da se u taj-brejku igralo do 13 i da je Zverev unovčio tek četvrtu set loptu, odnosno da je pre nje morao da spase tri.

Furiozno je krenuo Zverev i uz dva brejka dobio četiri od uvodbnih pet gemova. Poveo je 4:1, ali se Španac ekspresno vratio oduzimanjem servisa rivalu. Nije previše čekao ni na drugi brejk, izjednačio je na 5:5 i uspeo da izdrži i set odvede un taj-brejk. Zverev je bio taj koji je diktirao tempo u poenima, ali ih se napolanjao Zapati Miraljasu napravivši čak 27 neiznuđenih grešaka u prvom periodu igre. I Španac je poprilično grešio imajući u vidu da je na svega četiri vinera poklonio čak 18 poena momku iz Hamburga.

Vodio je Zverev u taj-brejku sa 3:0, pa sa 5:2, ali je odsustvom koncentracije u ključnim momentima dozvoljavao Špancu da se vrati. Na 6:5 i 7:6 je propuštao set lopte, da bi Zapata Miraljas na 8:7 i 9:8 imao dve prilike da ukrade set. I on je podbacio. Obojici tenisera u međuvremenu ni treća set lopta nije bila dovoljna, ali je Nemac unovčio četvrtu.

Zamirisalo je da će Zverev, nako propuštene šanse Španca, u narednom setu počistiti 131. tenisera planete, ali je naredni trajao samo tri minuta kraće nego uvodni. Već u prvom gemu momak iz Valensije je napravio brejk, dozvolio Zverev da se vrati u egal u četvrtom gemu, ali mu već u sledećem ponovo oduzeo servis. Suočavao se Zverev u sedmom gemu drugog seta sa dve brejk lopte i da je Španac tada poveo 5:2 uz dva brejka prednosti, verovatno bismo videli izjednačenje u setovima.

I u drugom setu je Zverev jezivo mnogo grešio, ali je brejkom izjednačio na 4:4, izdražao pakleni 11. gem u kojem se ponovo suočavao sa dve brejk lopte, a onda u 12. takođe maratonskom nekako uspeo da završi posao. Ako mu Alkaras bude rival u četvrtfinalu, a sva je prilika da će se to i desiti, biće to kraj puta za Zvereva u slučaju da ponovi nesvakidašnji broj neiznuđenih grešaka - u prva dva seta bilo ih je 51, zaključno sa poslednjim setom, 63.


tagovi

Aleksander ZverevRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara