""
""

ABA - PREDLOZZI: Zvezda u Skoplju, Partizanov matine, derbi u Podgorici

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.12.16. | 11:09

Pogledajte šta nas čeka u 14. kolu regionalnog takmičenja u košarci

Ovog vikenda će biti odigrano 14, odnosno prvo kolo drugog dela sezone u ABA ligi, a derbi je svakako okršaj u podgoričkoj hali Morača gde će se sastati domaća Budućnost i zagrebačka Cedevita u okršaju za jedno od mesta koja vode u plej-of. Ta utakmica igra se u nedelju od 19 sati.

Izabrane vesti

Branioca trofeja Crvenu zvezdu u subotu očekuje gostovanje kod skopskog MZT-a, ekipa Partizana će u nedelju u matineu dočekati Mornar iz Bara, a istog dana Mega Leks će biti na ispitu na gostovanju ljubljanskoj Olimpiji.

POGLEDAJTE OVDE KVOTE ZA UTAKMICE 14. KOLA ABA LIGE

PETAK

FMP - ZADAR, 18.00

Panteri iz Železnika dočekuju dalmatinsku ekipu sa ciljem da konačno prekinu crnu seriju poraza koja traje već pet utakmica. U poslednjih 10 mečeva u regionalnom takmičenju, FMP ima samo jednu pobedu. Sa druge strane i Zadar ima neke repove iz prošlosti, kada su u pitanju gostovanja u Železniku. Samo jednom su slavili u prethodnih osam okršaja u beogradskom predgrađu. U prvom ovosezonskom okršaju u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru bilo je veoma uzbudljivo, a domaća ekipa trijumfovala je sa 78:76. U dosadašnjem toku takmičenja Džona Bolden i Filip Čović su uglavnom nosili igru Pantera, dok kod Zadrana veoma dobru sezonu igra srpski krilni centar Ivan Marinković.

SUBOTA

MZT - CRVENA ZVEZDA, 17.00

Posle velike pobede nad Makabijem u Evroligi, ekipa Dejana Radonjića nije iomala previše vremena za odmor, pa joj sledi gostovanje u Skoplju. Jasno je da crveno-beli, bez obzira na umor i emotivno pražnjenje u Evroligi, u ovaj meč ulaze kao apsolutni favoriti. Možda bi šansu u ovoj utakmici kod Zvezde mogli da dobiju i neki igrači koji su do sada imali manju minutažu, poput Ognjena Dobrića. Svakako će biti dobra prilika da se dokažu, a za Radonjića da možda odmori neke od nosilaca igre. Zvezdi će ovo biti peto gostovanje u Skoplju, a do sada je izgubila samo jednom na terenu MZT-a i to u decembru 2013. godine.

NEDELJA

KARPOŠ SOKOLI - KRKA, 12.00

Bez Marka Lukovića, sastav iz Novog Mesta ne liči na sebe. Srpski internacionalac već duže vreme zbog povrede nije u mogućnosti da pomogne saigračima, a veliko je pitanje da li će se naći u sastavu Dejana Mihevca u nedeljnom matineu. Izlaz iz rezultatske krize (četiri uastopna neuspeha u ABA ligi) pokušaće da pronađu protiv fenjeraša koji je dolaskom Dragana Nikolića na mesto šefa stručnog štaba preporodio jadranskog debitanta. Dva trijumfa protiv pretendenata za osvajanje trofeja, Budućnosti, odnosno Cedevite, uz prilično lako upisana dva boda protiv Mega Leksa u prethodnom kolu, daju navijačima Karpoša dovoljno razloga za nadu da gosti puni kadrovskih problema mogu da padnu u prestonici Makedonije.

PARTIZAN - MORNAR 12.30

Crno-beli su ozbiljnom naletu, vezali su četiri pobede u regionalnom takmičenju, što su „garnirali“ i sa trijumfima u FIBA Ligi šampiona nad Ludvigzburgom i Bešiktašem. Problem za Aleksandra Džikića mogla bi da predstavlja činjenica da je kapiten Novica Veličković protiv Turaka doživeo lakšu povredu zbog čega je njegov nastup u duelu sa Mornarom pod znakom pitanja. Crnogorski klub sa druge strane ima samo jednu pobedu poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, odnosno dve u 10 utakmica. Ipak, u duelu premijernog kola koji je odigran u Baru, domaćin je propisno namučio crno-bele. Mornar je čak imao i napad za pobedu, ali ga nije iskoristio i Partizan je odneo dva boda u Beograd.

OLIMPIJA - MEGA LEKS, 17.00

Ljubljanski Zmajčeki dočekuju ekipu Dejana Milojevića koja se nazali u priličnoj krizi u poslednje vreme. Mega je vezala šest poraza u regionalnom takmičenju i FIBA Ligi šampiona i nikako ne može da pronađe izlaz iz tog crnog niza. Olimpija na drugoj strani igra po sistemu toplo-hladno, s tim što ipak ima za nijansu više pobeda nego poraza. Slovenci su u poslednja četiri meča u ABA ligi na svom terenu slavili u tri navrata, poraženi su samo od Zvezde. Mega ove sezone u gostima igra katastrofalno, upisali su samo jednu pobedu u 11 utakmica na strani, kada se računaju sva takmičenja.

BUDUĆNOST - CEDEVITA, 19.00

Derbi kola u podgoričkoj hali Morača odigraće ekipe Budućnosti i zagrebačke Cedevite. Kako Đetići igraju u poslednje vreme, moglo bi se reći da Sokići imaju više šansi za pobedu. Budućnost ima samo jednu pobedu u prethodnim pet mečeva u svim takmičenjima, dok je Cedevita vezala pet trijumfa u istom periodu. U prvom duelu ove sezone Budućnost je u premijernom kolu iznenadila zagrebačku ekipu na njenom terenu i slavila sa 80:70. Nije bilo često, ali se dešavalo prethodnih godina da Sokići dobiju u Podgorici. Najvažniju pobedu do sada u Morači ostvarili su 2015. u majstorici polufinala ABA lige.

IGOKEA - CIBONA, 21.00

Sudar klubova koji su zacementirali petu i šestu poziciju doneće, bez dileme, krajnje interesantan duel u Laktašima. Zagrebački Vukovi na krilima Anta Žižića suvereno koračaju ABA ligom, dok je višestruki šampion Bosne i Hercegovine beležio pobede u svim mečevima gde je slovio za favorita. Igraju Cibosi na veliki broj poena, ali nemojte zaboraviti da su Vuk Radivojević i društvo u samom vrhu najbolje defanzivne ekipe u šampionatu.


tagovi

Budućnost PodgoricaCibonaFK Crvena zvezdaIgokeaJadranska ligaKarpoš SokoliKK MornarMZT SkopljeOlimpijaFK Partizansportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara